ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εδραιώνεται ο αιώνας της Τουρκίας – Το TCG Anadolu και οι φρεγάτες TF-2000 έρχονται στην “Γαλάζια Πατρίδα”»!

Γιγαντώνεται η τουρκική ναυτική απειλή κατά της Ελλάδας και η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει στην παραγγελία της 4ης φρεγάτας FDI

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εδραιώνεται ο αιώνας της Τουρκίας – Το TCG Anadolu και οι φρεγάτες TF-2000 έρχονται στην “Γαλάζια Πατρίδα”»!

Εντάχθηκε σήμερα στον τουρκικό Στόλο το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu, το πρώτο πλοίο μεταφοράς και απονήωσης/προσνήωσης ελικοπτέρων και οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως έχουμε ήδη αναφέρει.

Το αεροπλανοφόρο  TCG Anadolu το οποίο είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας αλλά και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο,  παραδόθηκε στο Τουρκικό Ναυτικό με τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Τούζλα της Κωνσταντινούπολης στην οποία πήρε μέρος ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θεωρούμε αυτό το πλοίο ένα σύμβολο που θα εδραιώσει στον Αιώνα της Τουρκίας τη θέση της χώρας μας ως ηγέτιδα στην περιοχή της, η οποία έχει λόγο στον κόσμο» τόνισε ο Ερντογάν ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και τις νέες φρεγάτες που χτίζονται στα τουρκικά ναυπηγεία αλλά και στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Σήμερα κόβουμε τη λαμαρίνα της νέας μας φρεγάτας Milgem 3, (εννοεί το αντιτορπιλικό κατευνασμένων βλημάτων  των 8,500 τόνων εκτοπίσματος TF-2000) την οποία θα φέρουμε στη Γαλάζια Πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν σημείωσε πάντως ότι το πολεμικό πλοίο TCG Anadolu με τα άρματα μάχης και τα αμφίβια οχήματα που θα μεταφέρει θα επιτρέψει στην Τουρκία να πραγματοποιεί ανθρωπιστικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου!

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του ανέφερε:

«Είμαστε μαζί με αφορμή την παράδοση ενός σημαντικού έργου για τον στρατό και τη βιομηχανία μας. Πραγματοποιήσαμε την τελετή εγκαινίων του πλοίου μας TCG Anadolu, η ναυπήγηση του οποίου ξεκίνησε στις 30 Απριλίου 2016.

Εύχομαι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της χώρας μας, το TCG Anadolu, να είναι επωφελές για τις ένοπλες δυνάμεις μας Σήμερα κόβουμε τη λαμαρίνα της νέας μας φρεγάτας Milgem 3, την οποία θα φέρουμε στη Γαλάζια Πατρίδα.

Το TCG Anadolu είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο του είδους του όπου μπορεί να προσγειώνονται και να απογειώνονται τα μεγαλύτερα ελικόπτερα και UAV.

Είναι το πρώτο πλοίο SİHA στον κόσμο (εννοεί το ρπω΄το αεροπλανοφόρο ικανό να φέρει UAV)

 Τα μη επανδρωμένα Bayraktar, Kızılelma, İHA και Hürjet θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται από αυτό το πλοίο.

Με τα άρματα μάχης και τα αμφίβια οχήματα που μεταφέρει, αυτό το πλοίο θα μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε ανθρωπιστικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου.

131 υπεργολάβοι συμμετείχαν σε αυτό το πλοίο. Οπλικά συστήματα, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, συστήματα αναζήτησης υπέρυθρων, συστήματα προειδοποίησης λέιζερ, ραντάρ στο πλοίο πραγματοποιήθηκαν από την εγχώρια και εθνική μας βιομηχανία.

Σε αυτό το πλοίο υπάρχει νοσοκομείο και χειρουργείο, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και για αποστολές ανακούφισης από φυσικές καταστροφές. Χάρη στο TCG Anadolu, θα γίνουμε μια χώρα που πρωτοπορεί σε τεχνολογίες που αλλάζουν παιχνίδια.

Με τη θέση σε λειτουργία του αμφίβιου επιθετικού μας πλοίου, κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς την παραγωγή του εθνικού μας αεροπλανοφόρου.

Σήμερα ξεκινάμε και την κατασκευή φρεγατών Milgem κόβοντας τη λαμαρίνα των πλοίων

Τα συστήματα όπλων και αισθητήρων που θα τοποθετηθούν στις φρεγάτες έχουν αναπτυχθεί με εγχώριους και εθνικούς πόρους.

Η Τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει κάνει επανάσταση τα τελευταία 20 χρόνια με την ίδρυσή της και τις ιδιωτικές εταιρείες, τις ΜΜΕ και τα ερευνητικά ιδρύματα.

Όταν ήρθαμε στην εξουσία, είδαμε ότι η ισχυρή διπλωματία στο πεδίο και στο τραπέζι είναι δυνατή με μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία.

Τότε δεν μας έδωσαν ούτε ένα drone που θέλαμε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκαν έργα αμυντικής βιομηχανίας προϋπολογισμού 5,5 δισ. δολαρίων, σήμερα ο προϋπολογισμός έχει ξεπεράσει τα 60 δισ. δολάρια.

Οι αναπτυξιακές και παραγωγικές δραστηριότητες από διάφορους κλάδους συνεχίζονται όχι μόνο στα SİHA αλλά και σε όλους τους τομείς.

Τώρα, αυξάνουμε τον προϋπολογισμό μας για την αμυντική βιομηχανία στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια με τα έργα των οποίων η διαδικασία δημοπράτησης συνεχίζεται.

Η αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού που διατίθεται για την έρευνα και την ανάπτυξη στην αμυντική βιομηχανία από 49 εκατομμύρια δολάρια σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια αποτελεί μια ένδειξη. Η αύξηση του ποσοστού εντοπιότητας από 20 τοις εκατό σε 80 τοις εκατό είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία που πρέπει να γίνει κατανοητή στο μέλλον.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φτάσουμε τη χώρα μας στη θέση που της αξίζει, χωρίς να αφήσουμε κενά.

Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να ξεπεράσουμε τα σιωπηρά-ανοιχτά εμπάργκο κατά της χώρας μας.

Δεν υπάρχει πλέον σύστημα συλλογικής άμυνας και επίθεση γενικότερα. Αυτό πρέπει να το πετύχουμε με τη διαφοροποίηση.

Έχουμε φέρει πολλά προϊόντα στον στρατό μας, όπως τα Βilgem μας, τα αμφίβια πλοία, τα πλοία πληροφοριών, τα περιπολικά και τα σκάφη της ακτοφυλακής.

Έχουμε γίνει μία από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο εφαρμόζοντας την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τα UAV σε μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα. Το ότι η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες που σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και κατασκευάζουν το δικό της πλοίο δεν είναι ένα απλό σύνθημα. Αυτή η επιτυχία έχει επιτευχθεί με τη συνεργασία των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας, πανεπιστημίων και ΜΜΕ. Έχουμε θέσει το 2023 ως ορόσημο για πολλά έργα στην αμυντική βιομηχανία.

Ξεκινήσαμε να υλοποιούμε τα γιγάντια έργα μας με το ημερολόγιο του 2023 ένα προς ένα.

Το πλοίο υποστήριξης μάχης θαλάσσιου εφοδιασμού Derya, το οποίο θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο στη χώρα μας, θα τεθεί σε λειτουργία φέτος.

Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα στα συστήματα αεράμυνας. Θα έχουμε πολλά καλά νέα για το έθνος μας σε αυτόν τον τομέα. Θα μεταφέρουμε το TCG Anadolu από εδώ στο Σίρκετζι (Κωνσταντινούπολη). Θα επιτρέψουμε στους ανθρώπους μας να έρθουν και να περιηγηθούν το πλοίο μας, ας δώσουμε περήφανα στους ανθρώπους μας την ευκαιρία να επισκεφτούν το TCG Anadolu ως έθνος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.