ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Καταβάλλονται προσπάθειες για την εγκαθίδρυση ελέγχου πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας»

Έχει τονίσει την πρόθεσή του να εξαλείψει οριστικά τις απειλές στα σύνορα της Τουρκίας μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Καταβάλλονται προσπάθειες για την εγκαθίδρυση ελέγχου πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας»

«Καταβάλλονται προσπάθειες για τη σταδιακή εγκαθίδρυση ελέγχου πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας», δήλωσε την Τετάρτη (27/03) ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος σε μια μακροχρόνια τρομοκρατική απειλή κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία και σε συντονισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις για την εξάλειψη αυτής της απειλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu, σε προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε:

«Έχουμε καταστήσει την (τρομοκρατική οργάνωση) PKK ανίκανη να κινηθεί ή να πραγματοποιήσει ενέργειες εντός των συνόρων μας. Ενώ πολλές χώρες γύρω μας σπαρταρούν σε έναν κύκλο αίματος και φωτιάς, εμείς δεν ανεχθήκαμε ποτέ και δεν θα ανεχθούμε ποτέ εκείνους που επιχειρούν να διαταράξουν την ασφάλεια και την ειρήνη μας».

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης σχετικά με την προστασία της ειρήνης των εκατομμυρίων κατοίκων της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει άμεσα».

Υπογραμμίζοντας τις τέσσερις δεκαετίες τρομοκρατικών επιθέσεων που έχει υποστεί η Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για άλλα 40 χρόνια.

Στη σχεδόν 40ετή τρομοκρατική εκστρατεία του κατά της Τουρκίας, το ΡΚΚ – που έχει καταχωριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. – είναι υπεύθυνο για τον θάνατο περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

Πάντως, κατά τελευταίους μήνες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τονίσει την πρόθεσή του να εξαλείψει οριστικά τις απειλές στα σύνορα της Τουρκίας μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού. Τέλος, επισημαίνεται ότι οι τοπικές εκλογές της Τουρκίας, που διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο κάθε πέντε χρόνια, έχουν οριστεί για την Κυριακή (31/03).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.