ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Sabah: Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί «αιτία πολέμου» για την Τουρκία

«Εάν η διπλωματία δεν λειτουργήσει, τότε θα υπάρξει σύγκρουση»

Sabah: Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί «αιτία πολέμου» για την Τουρκία

Η τουρκική εφημερίδα Sabah, σε δημοσίευμά της, θέτει το ερώτημα εάν πιθανή απόφαση της Αθήνας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια «θα ξεκινούσε πόλεμο» με την Τουρκία.

Αφορμή οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, για επέκταση των χωρικών υδάτων από 6 στα 12 ναυτικά μίλια, νοτίως της Κρήτης, στοχεύοντας το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί «αιτία πολέμου» για την Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί πως η απόφαση του 1995 δεν αφορά μόνο το Αιγαίο Πέλαγος.

«Ενώ η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας συνεχίζεται, ελληνικά ΜΜΕ αναφέρονται στο ενδεχόμενο αύξησης των χωρικών υδάτων στα ναυτικά μίλια (…) Η Τουρκία, από την άλλη, έχει δηλώσει πριν από χρόνια πως μια τέτοια κίνηση στο Αιγαίο θα θεωρούνταν ’’αιτία πολέμου’’» σημειώνει το δημοσίευμα.

«Εάν η διπλωματία δεν λειτουργήσει, τότε θα υπάρξει σύγκρουση»

Μιλώντας στην εφημερίδα, και αξιολογώντας μια πιθανή κίνηση της Αθήνας, ο πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, τόνισε πως εάν η Αθήνα προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων η Άγκυρα θα κινηθεί αρχικά διπλωματικά.

«Εάν η διπλωματία δεν λειτουργήσει, τότε θα υπάρξει σύγκρουση» δήλωσε, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί η Ελλάδα να κινηθεί μόνη της εάν δεν έχει από πίσω της ΗΠΑ και Γαλλία.

«Η Τουρκία μπορεί να περάσει τα πολεμικά πλοία της μέσω των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου και αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με την Ελλάδα» τόνισε ο Πεκίν, λέγοντας πως η σύγκρουση θα είναι αποτέλεσμα ενεργειών της χώρας μας.

«Εάν η Ελλάδα προχωρήσει, τότε το τουρκικό ναυτικό και οι αεροπορικές δυνάμεις θα επέμβουν» είπε ο πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.