ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Σεισμός στην Τουρκία: Τι έφταιξε για την κατεδάφιση των κτιρίων;

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών

Σεισμός στην Τουρκία: Τι έφταιξε για την κατεδάφιση των κτιρίων;

Ο μεγάλος σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία είναι μια καταστροφή που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους. Η γειτονική χώρα έρχεται αντιμέτωπη με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Άνθρωποι στο κρύο, στον δρόμο, προσπαθούν να επιβιώσουν τυλιγμένοι σε κουβέρτες και ανάβοντας αυτοσχέδιες εστίες φωτιάς.

Ο απολογισμός των θανάτων σε Τουρκία και Συρία πλησιάζει τις 36.000 και θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί, καθώς το επίκεντρο της απόκρισης μετατέθηκε από τη διάσωση επιζώντων, που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, στην παροχή στέγης, τροφής και ψυχολογικής φροντίδας.

Ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης μίλησε στο MEGA και περιέγραψε το πόσο κάκιστες ήταν οι κατασκευές των κτιρίων.

«Τα είδαμε όλα εκεί, από κάθε είδους καταστροφή που έπεσαν τα κτίρια πάνω κάτω, δεξιά αριστερά, ολίσθησαν, έμειναν όρθια αλλά δεν έπαθαν τίποτα. Είδαμε κτίρια να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα και να δημιουργούν έναν τεράστιο όγκο από άμμο και χαλίκι. Είναι απαράδεκτες κατασκευές», είπε αρχικά ο καθηγητής.

«Το μπετόν όταν το ρίξεις από ψηλά παραμένει μπλόκο, κομμάτι χοντρό, δε διαλύεται. Τα σίδερα τα οποία είδα, αφενός ήταν λεπτά, εξαιρετικής μικρής διατομής, αφετέρου δεν υπήρχαν συνδετήρες. Η σύνδεση γύρω ήταν αραιή και χωρίς σωστό δέσιμο […] Δεν υπήρχαν σωστές κολόνες. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και στο θέμα της μελέτης, στα δοκάρια και τις κολόνες, που ήταν λάθος τοποθετημένες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρύδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.