ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τουρκία: Η στιγμή που ο Αμερικανός σπηλαιολόγος απεγκλωβίζεται από βάθος 1.000 μέτρων (βίντεο)

Ο Μαρκ Ντίκι παρουσίασε γαστρεντερική αιμορραγία ενώ βρισκόταν σε βάθος περίπου 1.120 μέτρων

Τουρκία: Η στιγμή που ο Αμερικανός σπηλαιολόγος απεγκλωβίζεται από βάθος 1.000 μέτρων (βίντεο)

Τέλος καλό όλα καλά με την τεράστια επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε στην Τουρκία για τον απεγκλωβισμό του Αμερικανού σπηλαιολόγου Μάρκ Ντίκι ο οποίος παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ βρισκόταν σε βάθος 1.000 μέτρων.

Ο 40χρονος σπηλαιολόγος, ο οποίος παρουσίασε προβλήματα στο στομάχι στις 2 Σεπτεμβρίου ενώ βρισκόταν στο σπήλαιο Μόρκα, μετά τη διάσωσή του έκανε λόγο για «μια τρελή, τρελή περιπέτεια».

Ο Ντίκι ο οποίος ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση και την διεθνή κοινότητα των σπηλαιολόγων για την διάσωσή του πρόσθεσε: «Είναι καταπληκτικό να είμαι πάλι στην επιφάνεια»

Ο Αμερικανός σπηλαιολόγος πρόσθεσε: «Το μόνο συναίσθημα που έχω είναι το ερώτημα που με τριβέλιζε για το αν θα ζήσω. Έλεγα δεν είναι κάτι σοβαρό, θα ζήσω. Έχω λίγο αίμα αλλά είναι μια μόλυνση. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ήταν η πρώτη φορά που το έζησα αυτό. Εύχομαι να είναι και η τελευταία»

Ο Ντίκι άρχισε να υποφέρει από γαστρεντερική αιμορραγία ενώ βρισκόταν σε βάθος περίπου 1.120 μέτρων. Τις πρώτες βοήθειες του τις χορήγησε ένας Ούγγρος γιατρός ο οποίος κατέβηκε στο σπήλαιο στις 3 Σεπτεμβρίου ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι γιατροί και διασώστες.

Περιγράφοντας την περιπέτειά του ο Ντίκι είπε ότι έκανε εμετούς με αίμα: «Άρχισα να δυσκολεύομαι να κρατήσω τις αισθήσεις μου και έφτασα στο σημείο να σκέφτομαι “δεν θα επιζήσω”».

Η μεγαλύτερη πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διασώστες ήταν τα κάθετα τμήματα του σπηλαίου, η λάσπη και το παγωμένο νερό στα οριζόντια τμήματα ενώ υπήρχε και η ψυχολογική πίεση της παραμονής του Ντίκι σε ένα σκοτεινό μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην επιχείρηση διάσωσης από το σπήλαιο Μόρκα που είναι το τρίτο βαθύτερο της Τουρκίας συμμετείχαν 190 ειδικοί από Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία και Τουρκία που χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων (ένας γιατρός και τρεις διασώστες) για να βρίσκονται συνέχεια δίπλα στον 40χρονο σπηλαιολόγο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.