ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Μεγάλος νικητής η αντιπολίτευση – Το CHP βγάζει ξανά δημάρχους στις 3 μεγάλες πόλεις

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Τουρκία: Μεγάλος νικητής η αντιπολίτευση – Το CHP βγάζει ξανά δημάρχους στις 3 μεγάλες πόλεις

Μεγάλη είναι η σημερινή βραδιά για την αντιπολίτευση στην Τουρκία, αφού οι δημοτικές εκλογές βγάζει μεγάλο νικητή το CHP.

Οι 3 μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας βγάζουν ξανά Δημάρχους από το CHP, το οποίο συνολικά συγκεντρώνει σχεδόν 39% από 30% το 2019, ενώ το κόμμα του Ερντογάν πέφτει από το 44% στο 37% (με την ενσωμάτωση στο 30%).

Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρωτεύουσα, την Άγκυρα, ο νυν Δήμαρχος του CHP Μανσούρ Γιαβάς, που το 2019 είχε νικήσει με 14 μονάδες διαφορά, τώρα νικά με 23! Ήδη κήρυξε τη νίκη του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας επανεκλέγεται, και δήλωσε «πολύ χαρούμενος» με τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Τα αποτελέσματα του δίνουν διαφορά 9 μονάδων.

Στην Σμύρνη ο Τσεμίλ Τουγκάι νικά με διαφορά 10 μονάδων από τον υποψήφιο του Ερντογάν, καταμετρημένο το 45%.

την Μπούρσα, την 4η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, ο Μουσταφά Μποζμπέι του CHP συγκεντρώνει 47% έναντι 39,38 του υποψήφιου του Ερντογάν Αλινούρ Ακτάς.

Στην 5η μεγαλύτερη πόλη, την Αντάλια (που χτυπήθηκε από τους σεισμούς) ο Μουχιτίν Μπετζέκ του CHP προηγείται με 5 μονάδες του Χακάν Τουτουντσού του AKP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια βραδιά που σηματοδοτεί βαριά ήττα για τον Ερντογάν, αφού το 2019 είχε χάσει τους 3 μεγάλους Δήμους αλλά είχε τουλάχιστον κερδίσει στο συνολικό ποσοστό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.