ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Υπό κράτηση 10 άτομα με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση

Μετά από επιχείρηση στη Σμύρνη

Τουρκία: Υπό κράτηση 10 άτομα με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση

Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε δέκα άτομα που πιστεύεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και προχώρησε στη σύλληψη των πέντε εξ αυτών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γιερλίκαγια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία οργάνωσαν μια επιχείρηση στη Σμύρνη, έπειτα από πληροφορίες ότι οι ύποπτοι είχαν κρύψει εμπρηστικούς μηχανισμούς στην πόλη και σχεδίαζαν μια βομβιστική επίθεση στη συνοικία Μπορνόβα.

Οι αρχές ανακάλυψαν εκρηκτικές ύλες, όπλα και πυρομαχικά κρυμμένα σε μια ορεινή περιοχή. Από τους δέκα υπόπτους, οι πέντε συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι έχουν τεθεί υπό “δικαστικό έλεγχο”, διευκρίνισε ο Γιερλίκαγια σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Στα πλάνα από την επιχείρηση που ανάρτησε ο υπουργός στο διαδίκτυο διακρίνονται πολλά περιπολικά, σε μια ορεινή περιοχή, ενώ αστυνομικοί ερευνούν μια μικρή σπηλιά όπου ήταν κρυμμένα τα υλικά. Ερευνήθηκε επίσης ένα σπίτι. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει το βίντεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία, όπως εκείνη σε ένα νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, την Πρωτοχρονιά του 2017, όπου σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.