«Η στήριξη στην Ουκρανία είναι το κλειδί για να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη»

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, που βρίσκεται στη Μαδρίτη για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, κάλεσε τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να επιταχύνουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, εξηγώντας ότι η στήριξη αυτή είναι αναγκαία για «να επιστρέψει η ειρήνη» στην Ευρώπη.

«Χρειαζόμαστε αντιπυραυλικά συστήματα. Βλέπουμε καθημερινά τους ρωσικούς πυραύλους να καταστρέφουν τις πόλεις μας, να σκοτώνουν αμάχους, να καταστρέφουν τις υποδομές», είπε σε δημοσιογράφους ο Κλίτσκο που συνοδευόταν, ως συνήθως, από τον δίδυμο αδελφό του, τον Βολοντίμιρ.

«Η στήριξη στην Ουκρανία είναι το κλειδί για να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη» συνέχισε ο Κλίτσκο, επισημαίνοντας ότι η εισβολή στη χώρα του από τη Ρωσία «δεν είναι ένας πόλεμος εναντίον του ουκρανικού στρατού αλλά εναντίον του πληθυσμού».

«Πρέπει να απομονώσουμε τη Ρωσία», επέμεινε και ο αδελφός του δημάρχου, καταδικάζοντας την επίθεση, χθες Δευτέρα, στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι και άλλοι 40 αγνοούνται.

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει να δρα γρήγορα. Πρέπει να σταματήσουμε τον στρατό του Πούτιν στην Ουκρανία, τώρα, ό,τι και αν κοστίσει, σε στρατιώτες, σε αμυντικά και επιθετικά όπλα», τόνισε ο δήμαρχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σαράντα ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων συμμετέχουν σε αυτή τη σύνοδο στη Μαδρίτη. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει στη σύνοδο μέσω βιντεοκλήσης αύριο Τετάρτη.