ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βόλος: Νεκρός 47χρονος Γεωργιανός εργάτης από ηλεκτροπληξία – Τρεις συλλήψεις

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και διασωληνώθηκε σε ΜΕΘ, με σοβαρά εγκαύματα σε ολόκληρο το σώμα του

Βόλος: Νεκρός 47χρονος Γεωργιανός εργάτης από ηλεκτροπληξία – Τρεις συλλήψεις

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου ένας 47χρονος Γεωργιανός, ο οποίος ενώ εργαζόταν στην κατασκευή θερμοκηπίου, μεταξύ Αϊδινίου και Κροκίου, έπαθε ηλεκτροπληξία όταν σωλήνας που κρατούσε, ήρθε σε επαφή με καλώδιο της ΔΕΗ.

Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν για λογαριασμό τεχνικής εταιρίας, που ανέλαβε έργο κατασκευής θερμοκηπίων στην περιοχή, στις 9.30 χθες το πρωί.

Το ατύχημα έγινε ενώ βρισκόταν στην κορυφή της κατασκευής -του μεταλλικού σκελετού- σε ύψος περίπου πέντε μέτρων, και κρατούσε έναν επίσης μεταλλικό σωλήνα ο οποίος ήρθε σε επαφή με καλώδιο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τον «χτυπήσει» το ρεύμα.

Ο αλλοδαπός, σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων εργαζομένων, φορούσε γάντια εργασίας, αλλά πιθανότατα να μην ήταν προστασίας από το ρεύμα.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο και ο 47χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου, με εγκαύματα σε μεγάλη έκτασή του σώματός του. Εκεί διασωληνώθηκε, αλλά το μεσημέρι έχασε τη «μάχη» για τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τεχνική εταιρία στην οποία εργαζόταν ανέλαβε τις διαδικασίες της κηδείας, γιατί ο άτυχος 47χρονος δεν είχε συγγενείς.

Τρεις συλλήψεις

Με το που έγινε το ατύχημα οι τρεις υπεύθυνοι της τεχνικής εταιρίας, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην Αστυνομία, συνελήφθησαν και αφού έδωσαν κατάθεση, το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της εισαγγελέα υπηρεσίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Πρόκειται για έναν 64χρονο, υπεύθυνο εργασιών και συνιδιοκτήτη, για έναν 63χρονο συνιδιοκτήτη και έναν 27χρονο, γιο ενός από τους δύο ιδιοκτήτες, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας και συνιδιοκτήτης.

Οι τρεις κατηγορούνται για σωματικές βλάβες από αμέλεια και για μη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων ασφαλείας στο τεχνικό έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που έπρεπε να έχουν ληφθεί είναι ότι δεν είχαν μελέτη ασφαλείας και δεν είχαν ορίσει υπεύθυνο τεχνικό ασφαλείας και επίσης δεν ενημέρωσαν τον ΔΕΔΔΗΕ για να γίνει μετατόπιση του καλωδίου που βρισκόταν πάνω από το υπό κατασκευή θερμοκήπιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο του ατυχήματος πήγε για αυτοψία κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, που θα συντάξει έκθεση και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που ανέλαβε την υπόθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.