Βραζιλία: Μαιευτήρας… «ξερίζωσε το κεφάλι βρέφους» κατά τη διάρκεια του τοκετού μπροστά στον πατέρα

Η οικογένεια του νεκρού μωρού καταγγέλλει ότι το κοριτσάκι ήταν ζωντανό όταν άρχισε να φαίνεται

Βραζιλία: Μαιευτήρας… «ξερίζωσε το κεφάλι βρέφους» κατά τη διάρκεια του τοκετού μπροστά στον πατέρα

Έρευνα έχει διαταχθεί εις βάρος ενός γιατρού στη Βραζιλία, ο οποίος φέρεται να «ανέβηκε στο στομάχι μιας εγκύου» και να τράβηξε το κεφάλι του μωρού της κατά τη διάρκεια του τοκετού, ενώ ο πατέρας παρακολουθούσε έντρομος τα πάντα.

Η οικογένεια του νεκρού μωρού καταγγέλλει ότι το κοριτσάκι ήταν ζωντανό όταν άρχισε να φαίνεται, ενώ υπογραμμίζει πως μετά το τραυματικό περιστατικό, το νοσοκομείο προσπάθησε να τους πιέσει να υπογράψουν έγγραφα που θα κάλυπταν αυτό που είχε συμβεί.

Το απίστευτο δυστύχημα σημειώθηκε την 1η Μαΐου σε νοσοκομείο της συνοικίας Santa Efigenia του Belo Horizonte στη Βραζιλία.

Η Ranielly Coelho Santos, μητέρα του μωρού, προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία δύο ημέρες μετά τον αποτυχημένο τοκετό του παιδιού της, με τους αξιωματικούς να ερευνούν τώρα τον σοκαριστικό θάνατο του βρέφους.

Κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο μαιευτήρας – του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιευτεί – φέρεται να κάλεσε τον πατέρα του κοριτσιού για να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία.

Ο πατέρας ανέφερε, από την πλευρά του – ότι είδε την κόρη του να ανοιγοκλείνει τα μάτια και να κινεί το στόμα της, κάτι που, όπως είπε, ήταν απόδειξη ότι το κορίτσι ήταν ζωντανό και καλά.

Ωστόσο, σε μια τραγική τροπή των γεγονότων, ο γιατρός φέρεται – σύμφωνα με τις περιγραφές – να ανέβηκε στην κοιλιά της μητέρας καθώς εκείνη προσπαθούσε να βγάλει το κορίτσι έξω και να «ξερίζωσε το κεφάλι του παιδιού».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έκθεση της αστυνομίας σημειώνεται πως η οικογένεια από το Ribeirao das Neves δέχτηκε την συγγνώμη του γιατρού για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της γέννας του μωρού.

Λένε ότι αργότερα τους πλησίασε ένας κοινωνικός λειτουργός του νοσοκομείου, ο οποίος τους είπε ότι η μονάδα θα αναλάμβανε όλα τα έξοδα για την ταφή του μωρού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η προσφορά ίσχυε μόνο αν συμφωνούσαν να υπογράψουν έγγραφα που θα δήλωναν ότι «η αυτοψία είχε ήδη πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο», ότι «η σορός είχε ήδη εξεταστεί», αλλά και ότι «το σώμα δεν θα προωθηθεί στο Νομικό Ιατρικό Ινστιτούτο (IML)» για περαιτέρω ανάλυση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.