ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανοί, Αμερικανοί και Βούλγαροι ασκούνται στο Novo Selo

Σε εξέλιξη η « Platinum lion 22»

Βρετανοί, Αμερικανοί και Βούλγαροι ασκούνται στο Novo Selo

Ξεκίνησε η κοινή στρατιωτική άσκηση «PLATINUM LION 22» που θα διεξάγεται κατά την περίοδο από 25 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου στο πεδίο ασκήσεων «Novo Selo». 

Συμμετέχουν έως και 450 στρατιωτικοί με περίπου 90 τμήματα εξοπλισμού και το θέμα της εκπαίδευσης είναι «Συμμετοχή πολυεθνικής ομάδας μάχης τάγματος σε αμυντική επιχείρηση με τη σύνθεση πολυεθνικών κοινών επιχειρησιακών δυνάμεων».

Η  « Platinum lion 22» διεξάγεται υπό μορφή τακτικών ασκήσεων λόχου με τη συμμετοχή στρατιωτικών του 42ου μηχανοκίνητου τάγματος – Γιάμπολ και του τάγματος προστασίας δυνάμεων από τη Β’ Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία – Στάρα Ζάγκορα , του πληρώματος μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων του τάγματος ISTAR της 61 2ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας – Κάρλοβο, δύο διμοιρίες αρμάτων μάχης από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης – Σλίβεν, ένας μηχανοποιημένος λόχος από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και μια διμοιρία πεζικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις από το βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Στην τελετή έναρξης της κοινής εκπαίδευσης υψώθηκαν πανηγυρικά οι εθνικές σημαίες των συμμετεχόντων χωρών Βουλγαρίας, ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας και τους στρατιωτικούς χαιρέτησε ο Ταξίαρχος Στάνιμιρ Χριστόφ – διοικητής της Δεύτερης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισημαίνει το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας, η άσκηση είναι μέρος των μέτρων αυξημένης επαγρύπνησης που λαμβάνονται  για τη διασφάλιση της ασφάλειας των χωρών μελών και την ενίσχυση του αποτρεπτικού αμυντικού δυναμικού της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, ως απάντηση στο περίπλοκο περιβάλλον ασφάλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.