ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χάος στην Αρμενία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Ν.Πασινιάν

«Με αυτό δείχνουμε ότι δεν έχει καμία εξουσία στη χώρα»

Χάος στην Αρμενία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Ν.Πασινιάν

Χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν σήμερα την πρόσβαση σε κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν και καλούν σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν ο οποίος να σημειωθεί έχει δυτικόφιλες τάσεις.

Η πίεση εναντίον του Πασινιάν έχει αυξηθεί καθώς επιχειρεί να προχωρήσει σε εξομάλυνση των σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο νίκησε την Αρμενία σε έναν πόλεμο έξι εβδομάδων το 2020.

Η αναταραχή συμπίπτει επίσης με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στην Αρμενία εδώ και εβδομάδες από τότε που ο Πασινιάν είπε ότι η διεθνής κοινότητα θέλει το Γερεβάν να “κατεβάσει τον πήχη” στις διεκδικήσεις του στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο YouTube δείχνουν διαδηλωτές, με επικεφαλής στελέχη της αντιπολίτευσης, να κραδαίνουν σημαίες της Αρμενίας και να φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα και αστυνομικούς να φρουρούν τα κτίρια.

“Με αυτό δείχνουμε ότι ο Νικόλ (Πασινιάν) δεν έχει καμία εξουσία στη χώρα”, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Εθνοσυνέλευσης, Ισχάν Σαγκατέλιαν.

Τα σχόλια του Πασινιάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έγιναν καθώς το Μπακού έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμο να πραγματοποιηθούν σύντομα ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά ότι το Γερεβάν θα πρέπει να αποκηρύξει οποιαδήποτε εδαφική αξίωση κατά της χώρας του.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο θύλακας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά κατοικείτο και ελεγχόταν πλήρως από Αρμένιους μέχρι που οι αρμένικες δυνάμεις έχασαν από το Αζερμπαϊτζάν σε έναν πόλεμο έξι εβδομάδων το 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.