ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Δεν αναλισκόμαστες σε κούρσες εξοπλισμών»

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Δεν αναλισκόμαστες σε κούρσες εξοπλισμών»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της πρώτης διεθνούς έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, μίλησε για τη σημασία που έχει η διεξαγωγή της DEFEA 2021, ακόμα και κάτω υπό τις δύσκολες συνθήκες του κορωνοϊού.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε πως είναι ιδιαίτερη η σημασία που αποδίδουμε στην υποστήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ενώ η φετινή DEFA θα σηματοδοτήσει μια νέα «εποχή» στην ελληνική αμυντική βιομηχανία που θα χαρακτηρίζεται από ανταγωνιστικότητα και θα συνδέεται με την διεθνή αγορά και κατ’ επέκταση θα δημιουργούνται οφέλη για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες δεν μπορούν σε μια σύγχρονη εποχή να μην συνεργάζονται με μια ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει η Ελλάδα, όπως η απόκτηση των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς Dassault Rafale ή η προμήθεια των νέων φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έχουν ως στόχο την θωράκιση και τον εκσυγχρονισμό των μέσων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και στο σημείο αυτό «άφησε αιχμές λέγοντας ότι «δεν αναλισκόμαστε σε κούρσες εξοπλισμών» απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις διάφορες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που έχει πολλάκις ειρωνευτεί και υποτιμήσει τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Τέλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα θα αναβαθμίζει τις αμυντικές δυνατότητές της απέναντι σε κάθε πρόκληση, από όπου και αν προέρχεται, ώστε να λειτουργεί ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.