Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατασκευή ραντάρ παθητικού εντοπισμού F-35: «Δεν έχουμε 1 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα»!

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατασκευή ραντάρ παθητικού εντοπισμού F-35: «Δεν έχουμε 1 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα»!

Το παθητικό σύστημα ανίχνευσης των stealth αεροσκαφών F-35 – αλλά και πολύ μικρού ίχνους UAV- “Hempas”, δεν είναι στις προτεραιότητες χρηματοδότησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε απάντηση του στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκου Βελόπουλου και του βουλευτή του κόμματος, Αντώνη Μυλωνάκη.

Υπενθυμίζουμε, ότι ένα εκατομμύριο ευρώ απαιτείτο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος ανάπτυξης.

Συνεπώς, η σοκαριστική απάντηση, δηλαδή ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν έχει ένα εκατομμύριο ευρώ για να χρηματοδοτήσει την τελική φάση της ανάπτυξης του προγράμματος παθητικού εντοπισμού των F-35 με την ονομασία “Hempas”, από μόνη της δείχνει ότι η όλη προσπάθεια της “ομάδας Θεσσαλονίκης” υπονομεύτηκε εκ των έσω.

Ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος

Η απάντηση του δεν διαφέρει σχεδόν σε κανένα σημείο από την απάντηση που είχε δώσει το 2012 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, με την οποία εξήγγειλε ουσιαστικά τον τερματισμό του προγράμματος μετά από 5 χρόνια επιτυχημένων δοκιμών και απόλυτης προτεραιότητας ανάπτυξης του συστήματος με διαδοχικές αποφάσεις όλων των στρατιωτικών συμβουλίων.

Να σημειώσουμε ότι το κόστος του ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο απαιτείτο για την ανάπτυξη παθητικού εντοπισμού των F-35 ισοδυναμεί με το 30% του κόστους αγοράς… χαρτιού υγείας για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε ετήσια βάση!

Ο βουλευτής και απόστρατος πιλότος της Αεροπορίας Στρατού Αντώνης Μυλωνάκης

Ολο το παρασκήνιο για το τι είναι και πώς σαμποταρίστηκε το “Hempas” μπορείτε να το βρείτε κατ’ αποκλειστικότητα στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου και του Αντώνη Μυλωνάκη ήταν βασισμένη στο ρεπορτάζ του pronews.gr το οποίο έθετε το ερώτημα γιατί δεν προχώρησε ποτέ η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του “Hempas”. To κείμενο της ερώτησης ήταν απόλυτα εμπεριστατωμένο και σίγουρα δεν καλύπτεται από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.