ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Άλλα ντ’ άλλων «ηρωικές» δηλώσεις από ΥΕΘΑ για F-16: «Θα τα αναβαθμίσω ακόμη και αν περάσω από εξεταστική»! (upd)

Άλλα ντ’ άλλων «ηρωικές» δηλώσεις από ΥΕΘΑ για F-16: «Θα τα αναβαθμίσω ακόμη και αν περάσω από εξεταστική»! (upd)

Σε πραγματικά ακαταλαβίστικες δηλώσεις προχώρησε -για ακόμη μια φορά- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην αναβάθμιση των F-16 της ΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως:

«Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον σε μια εξεταστική επιτροπή παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα μας με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες για αύξηση της ετοιμότητας σ αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν τη χώρα μας».

Πραγματικά στη συγκεκριμένη περίπτωση προκύπτει το ερώτημα: Από πού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ορμώμενος βλέπει… Εξεταστική για το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών F-16;

Ακόμη και το pronews.gr το οποίο πάντα ήταν απόλυτα και κάθετα αντίθετο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, προτείνοντας τα σχετικά κονδύλια να διοχετευτούν σε ένα πρόγραμμα Νέου Μαχητικού, ουδέποτε διατύπωσε θέση περί «νομιμότητας» της σχετικής σύμβασης, ούτε και κανείς άλλος βέβαια.

Πως ο ΥΕΘΑ προχώρησε σε τέτοιες «ηρωικές» δηλώσεις από τη στιγμή που δεν προκύπτει κανένα θέμα νομιμότητας ή εξεταστικής μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «τώρα πρέπει να αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις, τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο» ενώ πρόσθεσε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες στον τομέα των εξοπλισμών αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγορά τορπιλών για τα υποβρύχια, την συντήρηση φρεγατών κ.α. χωρίς βέβαια να αναφερθεί σε προγράμματα ύψιστης σημασίας όπως η αγορά νέων φρεγατών, η μαχητικών αεροσκαφών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο υπουργός διέψευσε τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσε ότι παγώνουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία τονίζοντας: «Η πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εκφράζεται με διαρροές αλλά με επίσημες τοποθετήσεις»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.