Κανονικά θα έπρεπε να του στήσουν ανδριάντα...

Με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας συναντήθηκε ο Σ.Παπασταύρου στην Κροατία

Τι συζητήθηκε

Με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας συναντήθηκε ο Σ.Παπασταύρου στην Κροατία

Συνάντηση είχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Κρις Ράιτ στην Κροατία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τη συμφωνία γεώτρησης στο Block 2 στο βορειοδυτικό Ιόνιο, στην οποία συμμετέχουν εταιρείες όπως η ExxonMobil, η Energean, η HELLENiQ Energy και η Stena Drilling.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον λεγόμενο «Κάθετο Διάδρομο», με τον κ. Παπασταύρου να υπογραμμίζει ότι η νέα συμφωνία των διαχειριστών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαμορφώνει ένα πιο διαφανές και ενιαίο σύστημα χρεώσεων. Το νέο πλαίσιο αναμένεται να ενισχύσει τη λειτουργία της ενεργειακής αυτής διαδρομής, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στους χρήστες μέσω επιλογών που εκτείνονται από βραχυπρόθεσμα έως ετήσια συμβόλαια, με εφαρμογή από το ενεργειακό έτος 2026-2027.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός παρουσίασε τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας έμφαση τόσο στο σχήμα συνεργασίας 3+1 όσο και στο East Med Gas Forum, του οποίου την προεδρία ασκεί αυτή την περίοδο η Ελλάδα.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα, με επόμενο σταθμό τη συνάντηση για το σχήμα 3+1 που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουνίου.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.