ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Παναγιωτόπουλος: Ο Στρατός θα φυλάει τα «εξωτερικά» σύνορα και η Αστυνομία τα «εσωτερικά»…

Ν.Παναγιωτόπουλος: Ο Στρατός θα φυλάει τα «εξωτερικά» σύνορα και η Αστυνομία τα «εσωτερικά»…

Σε νέες απίθανες δηλώσεις, κάτι που συνηθίζει άλλωστε, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει τι ακριβώς θέλει να πει.

Αρχικά ο ΥΕΘΑ είχε πει στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F16, των Mirage και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, ότι πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσει ο «συντονιστικός φορέας για το μεταναστευτικό» προσθέτοντας ότι αυτό «θα επιτρέψει τη συνεργασία του στρατιώτη με τον αστυνομικό στον Έβρο, του λιμενικού με το στέλεχος του ΠΝ στα νησιά».

Ταυτόχρονα έκανε λόγο για ενίσχυση των περιπολιών του Στρατού στον Έβρο.

Τις θέσεις αυτές σχολίασε στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μίλησε για «ανατριχιαστικές δηλώσεις ότι ο Στρατός αναλαμβάνει θέματα εσωτερικής ασφάλειας».

Ανταπαντώντας ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα σώματα ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα».

«Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται, αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο στρατός», διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Παναγιωτόπουλος,

Τώρα τι ακριβώς εννοούσε ο ΥΕΘΑ μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Καταρχάς δεν υπάρχουν εξωτερικά και εσωτερικά σύνορα. Τα σύνορα δεν έχουν τον οποιοδήποτε προσδιορισμό, είναι σύνορα.

Το ερώτημα είναι, ότι όταν λέει ότι ο Στρατός αναλαμβάνει τη φύλαξη των «εξωτερικών» συνόρων εννοεί ότι θα εμποδίζει τους εισβολείς όταν τα παραβιάζουν;

‘Η μήπως εννοεί ότι η φύλαξη συνόρων έχει έννοια για τον Στρατό μόνο όταν αυτά απειλούνται από ένοπλες ομάδες κράτους ενώ σε ότι αφορά μη ένοπλους αλλοδαπούς θα επιτρέπεται η παραβίασή τους και ο Στρατός θα είναι απλός παρατηρητής;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τέλει τι ακριβώς θα κάνει ο Στρατός κατά Παναγιωτόπουλο; Θα φυλάξει τα σύνορα ή όχι;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.