ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σύνοδος ΥΠΑΝ ΕΕ: Έθεσε επί τάπητος την τουρκική προκλητικότητα ο Α. Στεφανής

Σύνοδος ΥΠΑΝ ΕΕ: Έθεσε επί τάπητος την τουρκική προκλητικότητα ο Α. Στεφανής

Ο Έλληνας υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής, συμμετείχε σήμερα στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κύριοι άξονες της συζήτησης, αφορούσαν στην ενίσχυση της επιχειρησιακής εμπλοκής της Ε.Ε., στα επόμενα βήματα για τις αμυντικές πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), καθώς και στο ζήτημα επαρκούς χρηματοδότησης για τον τομέα Άμυνας και Ασφάλειας.

Στην παρέμβασή του, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε., ως ουσιώδους παράγοντα για τη διατήρηση της ανθεκτικότητας που πρέπει να επιδείξει η Ένωση, απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην υποκινηθείσα από την Τουρκία, μαζική και οργανωμένη μετακίνηση μεταναστών στα σύνορα του Έβρου, καθώς και την ενορχηστρωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που την υποστήριζε.

Στον επιχειρησιακό τομέα, ο κ. ΥΦΕΘΑ, κατέδειξε τη σπουδαιότητα της επιχείρησης “IRINI” για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα κατά τις παρούσες συγκυρίες, αλλά και την ουσιαστική συμβολή της Ελλάδας, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα, επέκρινε τον τουρκικό παρεμβατισμό στη Λιβύη, θέτοντας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. την ανάγκη για ενίσχυση της “IRINI” με ναυτικά μέσα και υπενθυμίζοντας το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ευρύτερη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τις αμυντικές πρωτοβουλίες, ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη σύνταξη ανάλυσης κοινής εκτίμησης απειλών, καθώς και την έμφαση που θα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των κρατών – μελών. Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι, στο πλαίσιο Αναθεώρησης της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας, δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μειωθεί το Επίπεδο Φιλοδοξίας της Ε.Ε. (Level of Ambition), αλλά να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Παγκόσμιας Στρατηγικής της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.