ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ROSTEC στον Έλληνα Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών: «Όλα τα ρωσικά όπλα είναι διαθέσιμα εάν το θελήσετε»!

ROSTEC στον Έλληνα Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών: «Όλα τα ρωσικά όπλα είναι διαθέσιμα εάν το θελήσετε»!

«Όλα τα ρωσικά όπλα είναι διαθέσιμα εάν το θελήσετε».

Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι της ROSTEC στον γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεόδωρο Λάγιο (ε.α.), ο οποίος βρέθηκε στο Διεθνές Στρατιωτικό-Τεχνικό Φόρουμ «ARMYA 2020», στη Μόσχα, κατόπιν πρόσκλησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, του γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με Ρώσους αξιωματούχους και ξεναγήθηκε σε περίπτερα εταιριών της Αμυντικής βιομηχανίας, οι οποίες συμμετείχαν στην διεθνή στρατιωτική έκθεση της Μόσχας.

Μάλιστα, ο Έλληνας αντιπτέραρχος έτυχε θερμής υποδοχής και έγινε δεκτός από τον αναπληρωτή υπ. Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φομίν.

Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο Αντιπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος με Ρώσους αξιωματούχους της ROSTEC του διεμηνύθη στο πλέον επίσημο επίπεδο ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να προσφέρει οποιοδήποτε όπλο στην Ελλάδα και χωρίς κανένα περιορισμό.

«Ότι θέλετε εμείς σας το δίνουνε αρκεί να το παραγγείλετε. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός», του είπαν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα οι Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η προσφορά δεν αφορά μόνο «αμυντικά» όπλα, αφήνοντας να εννοηθεί πως εκτός από αντιαεροπορικά συστήματα μπορούν να προμηθεύσουν την Ελλάδα με οποιοδήποτε άλλο όπλο όπως πυραύλους εδάφους-εδάφους Iskander, συστήματα επάκτιας άμυνας Bastion και όπως είχε αποκαλύψει κατ΄αποκλειστικότητα το pronews.gr ακόμη και το υπερμαχητικό 5ης γενιάς Su-57!

Παράλληλα οι Ρώσοι δεν έδωσαν πολιτικές προεκτάσεις στην πώληση των συστημάτων S-400 στην Τουρκία, λέγοντας πως αυτή ήταν μια εμπορική συμφωνία και μόνο.

Οι στρατιωτικές πηγές τονίζουν μάλιστα πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να παραπονιέται για την εξαγωγή S-400 σε άλλες χώρες καθώς δεν απαγορεύεται ενώ και η ίδια η χώρα μας θα μπορούσε να τους προμηθευτεί.

Απομένει στην Ελλάδα, να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον, εάν μπορεί και εάν θέλει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.