ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για την επαναλειτουργία της «κόκκινης γραμμής»

Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν για την επαναλειτουργία της «κόκκινης γραμμής»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανακοίνωσε πως συμφωνήθηκε η ύπαρξη 24ωρης γραμμής απευθείας επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ΜΟΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για Μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε πως: «Κατά το μέρος που αφορά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το συμπεφωνημένο κείμενο περιλαμβάνει την ύπαρξη εικοσιτετράωρης γραμμής απευθείας επικοινωνίας (hotline) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σκοπό την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων και εμπλοκής, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε στάδια αποτροπής συγκρούσεων».

Επίσης, προσέθεσε, «δεν έχουν συμφωνηθεί διατάξεις αποτροπής συγκρούσεων, και επομένως δεν υφίστανται τέτοιες που να σχετίζονται με τους Εθνικούς Κανόνες Εμπλοκής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, στο ερώτημα που έθεσε ο κ. Μυλωνάκης εάν «θα δύνανται τα ελληνικά μαχητικά να αναχαιτίζουν τα τούρκικα που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ», ο κ Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίζει να αναχαιτίζει κάθε ίχνος που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις δια της παρουσίας τους και της αποτρεπτικής τους ισχύος κατοχυρώνουν τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.