ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νίκος Παναγιωτόπουλος για το πρόγραμμα των 4 δισ.€ των F-35: «Το 2028 τα πρώτα αεροσκάφη στην Ελλάδα»

Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Νίκος Παναγιωτόπουλος για το πρόγραμμα των 4 δισ.€ των  F-35: «Το 2028 τα πρώτα αεροσκάφη στην Ελλάδα»

Το 2028 θα παραδοθούν τα πρώτα F-35A στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο υπουργός απατώντας σε ερώτηση για το πανάκριβο πρόγραμμα των F-35 που ενδέχεται να  ξεπεράσει σε κόστος και τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ για τη συγκρότηση μιας και μόνο  Μοίρας μαχητικών της τάξης των 20  αεροσκαφών, είπε ότι τα πρώτα αεροσκάφη «αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας το 2028».

Αυτό βέβαια σε περίπτωση που δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το θέμα πιθανότατα θα επανεξεταστεί,

Την Τρίτη 4 Απριλίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα επισκεφτεί τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, μετά από πρόσκληση που του απηύθηνε ο Τούρκος ομόλογός του, Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Live News», αποκάλυψε το παρασκήνιο αυτής της επίσκεψης στην Τουρκία, αλλά και την επικοινωνία που είχε με τον Χουλουσί Ακάρ, την ώρα που είναι φανερή η αποκλιμάκωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να τονίζει πως επιθυμία της χώρας μας είναι να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά αυτή η αποκλιμάκωση.

«Προ ημερών στα πλαίσια των ανταλλαγών συλληπητήριων μηνυμάτων και λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, αλλά και της τραγωδίας των Τεμπών, ο ομόλογός μου πρότεινε να επισκεφτώ τις σεισμόπληκτες περιοχές. Δεν απέρριψαν αυτή την πρόταση, έπρεπε όμως να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία, ασφαλώς πριν από το Πάσχα και την προεκλογική περίοδο, τη δική μας και την τουρκική. Επιλέξαμε τελικά την προσεχή Τρίτη και θα πραγματοποιήσουμε μία επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές».

«Εμείς συνεχίζουμε πάνω στις δικές μας στοχεύσεις, αλλά ας το δούμε ως ένα παράθυρο επικοινωνίας. Δεν πάω στην Τουρκία για να λύσουμε όλες τις διαφορές μας, αλλά πάω για να βοηθήσουμε, να εκπέμπουμε ένα μήνυμα.

 Κάποια πράγματα, όπως φυσικές καταστροφές και τραγωδίες, είναι πάνω από πολιτικούς ανταγωνισμούς, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο» και θα μπορούσαν να λειουργήσουν «ως μοχλοί αποκλιμάκωσης», όπως δήλωσε.

«Δουλειά μας είναι να εντείνουμε την προσπάθεια για να αυξήσουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Η αποτροπή δεν ταυτίζεται με την άμυνα, είναι η προσπάθεια να αποθαρρύνουμε τον αντίπαλο. Πώς το κάνεις αυτό; Με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια πιο εντατικά για να εξοπλίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε αυτές να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν», είπε.

Σχετικά με την αγορά των F-35, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε πως το πρόγραμμα προχωρά, καθώς αποτελεί ειλημμένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και έχει τη σύμφωνη γνώμη της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με δυνατότητες απίστευτες όσον αφορά τη διασύνδεση με άλλα μέσα», σχολίασε. Μάλιστα, τα πρώτα F-35 αναμένονται να φτάσουν στη χώρα μας το 2028, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Mega ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.