Στη Ρώμη και στο Βατικανό θα μεταβεί αύριο ο Νίκος Δένδιας

Το πρόγραμμά του

Στη Ρώμη και στο Βατικανό θα μεταβεί αύριο ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρώμη και το Βατικανό.

Ειδικότερα, στις 8 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Luigi Di Maio. Μετά από το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν τα όργανα επικύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσίων ζωνών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 13:20 (ώρα Ελλάδας).

Στις 9 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ο Ιταλικός Φιλελληνισμός και η Επανάσταση του 1821».

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων (Camera dei Deputati) και θα συναντηθεί με τον Piero Fassino, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Μετά την συνάντηση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνομιλιών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η συνεργασία εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στη Λιβύη και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την έδρα του World Food Program, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή του, Amir Mahmoud Abdulla.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O υπουργός Εξωτερικών, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Γραμματέα του Κράτους (Πρωθυπουργό) Καρδινάλιο, Pietro Parolin στις 9 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει Έκθεση Ελληνικής τέχνης, την οποία διοργανώνει η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, με θέμα την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στη νεοελληνική τέχνη, από την μεταβυζαντινή περίοδο στη σύγχρονη εποχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.