Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριγιάντ Αλ Μάλκι, στην Αθήνα, δήλωσε ότι «Η Ελλάδα είναι παραδοσιακή φίλη του παλαιστινιακού λαού».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, διαβεβαίωσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, μάλιστα, πως η Ελλάδα «δεν θα αναγνωρίσει τροποποιήσεις των συνόρων του 1967, εφόσον δεν υπάρξει πρωθύστερη συμφωνία των δύο μερών».

Ο Ριγιάντ Αλ Μάλκι ευχαρίστησε με ιδιαίτερη θέρμη την Ελλάδα και υπογράμμισε, πως ο λαός του δεν θα δεχθεί λιγότερα δικαιώματα από αυτά που έχουν κερδίσει οι λαοί της αραβικής άνοιξης.

Παραπέμποντας στην πάγια θέση της Ελλάδας -«υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους που θα συμβιώνει σε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης με το Ισραήλ»- ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την «ανησυχία του για την παρατεταμένη στασιμότητα της ειρηνευτικής διαδικασίας» και ιδιαιτέρως τόνισε πως η λύση του Παλαιστινιακού θα λειτουργήσει ως «καταλύτης» σε μια περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας για να ανοίξει ο δρόμος συνεννόησης και συνεργασίας με την ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστικά, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως το Παλαιστινιακό βρίσκεται στις «πρώτες προτεραιότητες της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής» και σημείωσε πως η Ελλάδα έχει «άρρηκτους δεσμούς» με την Παλαιστίνη και είναι «παραδοσιακή φίλη» του παλαιστινιακού λαού.

Από την πλευρά του ο κ. Μάλκι διευκρίνισε πως το αίτημα που έχει υποβάλει η κυβέρνησή του στον ΟΗΕ για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως «κράτους- μη μέλους», γίνεται «για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και για να αναζωογονηθεί η ειρηνευτική διαδικασία» και τόνισε πως ευελπιστεί σε μια καλή εξέλιξη σύντομα στη σύνοδο του Καΐρου. Εκφράζοντας εξάλλου την πίστη του ότι «η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα μας», ο κ. Μάλκι ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την «πολύ καλή υποδοχή» που είχε στην Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr