ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Μόναχο – Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον Σεργκέι Λαβρόφ: Συζήτησαν για Λιβύη, Συρία ενεργειακά και Mr.Bitcoin

Μόναχο – Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον Σεργκέι Λαβρόφ: Συζήτησαν για Λιβύη, Συρία ενεργειακά και Mr.Bitcoin

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε στο Μόναχο για την 56η Διάσκεψη Ασφαλείας, έχοντας συνάντηση και με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα τα καυτά θέματα περιφερειακής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η περιοχή σε Συρία και Λιβύη ενώ ο Ρώσος υπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει στον Έλληνα υπουργό την ρωσική ενόχληση για την εξέλιξη της υπόθεσης του Mr.Bitcoin ή κατά κόσμο Alexander Vinnik.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε κατά την πρώτη μέρα των διεργασιών: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης, να συζητήσουμε για την πολυμέρεια στην διεθνή ασφάλεια, κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και μάλιστα εν όψει των νέων παγκόσμιων προκλήσεων. Και, θα πρέπει να σας πω, ότι το “εναρκτήριο λάκτισμα” ήταν μία εξαιρετικά εμπνευσμένη ομιλία του Γερμανού Προέδρου, του κ. Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Από εκεί και πέρα, υπήρξε μία πολύ μεγάλη σειρά διμερών επαφών, κατ’ αρχάς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Λαβρόφ, με τον κ. Ντιμιτρόφ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ.

Νομίζω μία μακρά ημέρα, αλλά νομίζω μία ημέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε σε μία πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη, όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.