ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ανοίξουμε την αγορά μας» (βίντεο)

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ανοίξουμε την αγορά μας» (βίντεο)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε ενημερωτική εκπομπή, χαρακτήρισε ως θετικό βήμα τη χθεσινή γαλλο-γερμανική συμφωνία, για πακέτο στήριξης ύψους 500 δισ. ευρώ στις οικονομίες των κρατών-μελών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης διευκρίνισε ότι ακόμα δεν ορίστηκε το πλαίσιο για το τι ποσοστό χρηματοδότησης αναλογεί στην κάθε χώρα και στάθηκε τόσο στην ουσία όσο και στον συμβολισμό του ζητήματος.

«Συζητάμε για επιδοτήσεις και όχι για δάνεια. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη των κρατών που ζητούσαν γενναία ενίσχυση νίκη απέναντι στις δυνάμεις που έλεγαν για δανεισμό και μνημόνια. Το γεγονός ότι η Γερμανία δέχθηκε ότι η Ευρώπη θα βγει στις αγορές, θα δανειστεί από μόνη της και μετά θα μοιράσει από μόνη της αυτά που δανείστηκε, χωρίς υποχρεώσεις, στα κράτη-μέλη, είναι ένα σωστό βήμα. Είναι ένα θετικό βήμα αυτό που πετυχαίνει η Ευρώπη χθες, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό» υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε, η ελληνική πλευρά, προσπάθησε να πετύχει «όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση της εθνικής οικονομίας με φτηνό χρήμα, για να λειτουργήσει η οικονομία», προσθέτοντας ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην χώρα μας θα αφορούν τον τουρισμό.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, «εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ανοίξουμε την αγορά μας, το λέμε σε όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε ανοιχτοί από 1 Ιουνίου, ελάτε να μας επισκεφθείτε», μια και την πρώτη Ιουνίου επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός έκανε λόγο ότι οι πτήσεις από το εξωτερικό μπορούν να ξεκινήσουν «εφόσον δεν υπάρχουν περιορισμοί από την ΕΕ».

Σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ξεκαθάρισε πώς όσοι έρχονται στην Ελλάδα δεν θα τίθενται σε καραντίνα αλλά, «σε σύντομο υγειονομικό έλεγχο κατά την άφιξή τους, με παράλληλη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των πρωτοκόλλων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.