ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ήπια απάντηση Αθήνας στην κατάπτυστη ανακοίνωση της Άγκυρας: «Η ιστορική αλήθεια προϋπόθεση για… διάλογο»

Ήπια απάντηση Αθήνας στην κατάπτυστη ανακοίνωση της Άγκυρας: «Η ιστορική αλήθεια προϋπόθεση για… διάλογο»

Με δυσανάλογο τρόπο απάντησε η Αθήνα στην προσβλητική και ανιστόρητη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Η ιστορική αλήθεια, η αυτοκριτική και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού, αποτελούν προϋποθέσεις για τον καλόπιστο διάλογο και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού, για τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών και την ειρηνική συμπόρευσή τους».

Με αυτή την φράση η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών απαντά στην κατάπτυστη και ανιστόρητη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Και συνεχίζει: «Αυτή την πολιτική στάση επέλεξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ως υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Και αυτό παραμένει σημαντικό κομμάτι της βαρυσήμαντης παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και πέραν αυτών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταλήγει: «Αντιθέτως, η Τουρκία επιλέγει να προβεί για ακόμη μια φορά σε μια αδόκιμη προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας, αγνοώντας ότι οφείλει, όπως όλοι μας, να αναγνωρίζει την ιστορική αλήθεια. Όλοι πρέπει να συμβιβάζονται με την ιστορία τους ώστε γεγονότα όπως η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.