Έλλειψη ενημέρωσης από το ΥΠΕΞ για την συμφωνία με την Αίγυπτο: 48 ώρες μετά κρατούν τους πολίτες «στο σκοτάδι»

Έλλειψη ενημέρωσης από το ΥΠΕΞ για την συμφωνία με την Αίγυπτο: 48 ώρες μετά κρατούν τους πολίτες «στο σκοτάδι»

Σχεδόν 48 ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα επίσημα τίποτα σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας, αφήνοντας τη συζήτηση να διεξάγεται μέσω διαρροών, φημών, αποσπασματικών δηλώσεων, tweet και αυτο-αποθεωτικών non papers.

48 ώρες μετά κανείς από την κυβέρνηση ή το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει εξηγήσει λεπτομερώς στους Έλληνες πολίτες με έναν χάρτη τι υπογράφηκε, τι δώσαμε, τι πήραμε και γιατί, παρά θριαμβολογούν γενικολογώντας σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Δεν γίνεται για ένα θέμα στο οποίο υποτίθεται η Ελλάδα παλεύει να κερδίσει την διεθνή στήριξη οι Αιγύπτιοι να στέλνουν τον χάρτη τους με τις συντεταγμένες στο Reuters και η ελληνική κυβέρνηση στα εγχώρια φιλοκυβερνητικά σάιτ. Δηλαδή η συμφωνία υπογράφηκε μόνο για τους ψηφοφόρους της ΝΔ;

Αιγύπτιος δημοσιογράφος υπογράφει και το άρθρο το Reuters για την συμφωνία, το οποίο αναπαρήγαγαν το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ.

Μάλιστα ο μόνος χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω «διαρροής» το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν είχε ούτε καν συντεταγμένες ενώ το τουρκολιβυκό μνημόνιο είχε σχεδιαστεί λανθασμένα να περνάει πάνω από χερσαία(!) εδάφη, αν αυτό δεν είναι ερασιτεχνισμός τότε τι είναι;

Όλα αυτά αφορούν τόσο τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και τους γραφειοκράτες και τα μόνιμα στελέχη του ΥΠΕΞ.

Είναι χαρακτηριστικό πως τόσα χρόνια η χώρα δεν διαθέτει ούτε έναν δημόσιο επίσημο χάρτη με τις συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας της και της -δυνητικής- ΑΟΖ της με βάση τη μέση γραμμή, υποτίθεται μια πάγια επιδίωξή της, και η όλη συζήτηση βασίζεται σε ιδιωτικές(!) πρωτοβουλίες με δημοσιογράφους και καθηγητές να κάνουν τους χαρτογράφους.

Δεν γίνεται ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου να βγαίνουν και να εξηγούν λεπτομερώς στον τουρκικό λαό με χάρτες τις θέσεις της Τουρκίας, τι υπογράφουν, την έκταση της ΑΟΖ τους κτλπ κι εδώ να κάνουν αιφνιδιαστικά ταξίδια για υπογραφές και μετά να μην εξηγούν τίποτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.