Ν.Δένδιας: «Ελπίζω πως δεν θα υπάρξει σύγκρουση αν παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι»

Ν.Δένδιας: «Ελπίζω πως δεν θα υπάρξει σύγκρουση αν παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι»

Μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο ο Νίκος Δένδιας έκανε δηλώσεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Ruters ο Νίκος Δένδιας από τη Βιέννη, μετά τη συνάντησή του με τον Μάικ Πομπέο δήλωσε «Ελπίζω πως δεν θα υπάρξει σύγκρουση αν όλοι παραμείνουν ψύχραιμοι και ο καθένας ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και το διεθνές Δίκαιο της θάλασσας».

«Σαφής η τοποθέτηση του State Department», λέει ο Νίκος Δένδιας

«Υπάρχει λύση για όλα, αλλά αυτό είναι μια ερώτηση που πρέπει να τεθεί στους Τούρκους» συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε λίγο αργότερα το ΑΠΕ, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η τοποθέτηση του State Department είναι σαφής και δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία.

«Η Τουρκία στρατιωτικοποιεί την κατάσταση, είναι μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης» τόνισε ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Νίκος Δένδιας: Παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο

«Ο κατάλογος των κυρώσεων που έχουμε ζητήσει από την ΕΕ θα είναι ένα εργαλείο στα χέρια μας» είπε επίσης ο Νίκος Δένδιας που ωστόσο τόνισε πως η Ελλάδα επιλύει τα όποια ζητήματα βάσει του διαλόγου. «Παραμένουμε ανοιχτοί σε διάλογο και με την Τουρκία, όχι όμως υπό το κράτος εκβιασμών» πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας απευθυνόμενος στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, την πλήρη στήριξή τους στην Ελλάδα εξέφρασαν οι «27» ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τουρκική προκλητικότητα στο περιστατικό της επακούμβησης ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας μετά από τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου. Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε συγκλονισμένος, μετά την παρουσίαση των ντοκουμέντων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι απίστευτο αυτό που βλέπει δεν πρέπει να συμβεί, ξανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, το ζήτημα θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης στο Βερολίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.