ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διάβημα στο τουρκικό ΥΠΕΞ από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για την άρνηση εισόδου στον Τζιτζικώστα

Το χρονικό του επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον Τζιτζικώστα

Διάβημα στο τουρκικό ΥΠΕΞ από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για την άρνηση εισόδου στον Τζιτζικώστα

Διάβημα, μέσω ρηματικής διακοίνωσης, επέδωσε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης με αφορμή την άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη το περασμένο Σάββατο.

Μετά την προφορική διαμαρτυρία του την ημέρα του περιστατικού, το ελληνικό ΥΠΕΞ επέδωσε χθες και γραπτώς το διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την περιπέτεια που έζησε ο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Την συγκεκριμένη ενέργεια είχε προαναγγείλει την περασμένη Δευτέρα (7/11) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες προσερχόμενος στην Βουλή.

Το χρονικό του επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον Τζιτζικώστα

Ο κ. Τζιτζικώστας ταξίδεψε το πρωί του περασμένου Σαββάτου (5/11) με τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM).

Λίγο μετά την άφιξή του ωστόσο κρατήθηκε για ώρες σε ένα γραφείο από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα. Υπήρξε επικοινωνία του Περιφερειάρχη με το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ.

Μετά την περιπέτεια στη Σμύρνη, ο κ. Τζιτζικώστας επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς τον παρέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με το κυβερνητικό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Σμύρνης.

«Λίγο πριν τη 01:00 χθες αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο, υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά», είχε γράψει μετά το συμβάν στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι… δικαιολογίες Τσαβούσογλου

Πάντως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικαλέστηκε ένα «τεχνικό πρόβλημα» αναφορικά με την κράτηση επί ώρες, το Σάββατο στη Σμύρνη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έγινε χωρίς πρόθεση. Η είσοδος αυτού του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας καθυστέρησε εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος. Μόλις αυτό το τεχνικό πρόβλημα επιλύθηκε, επιτράπηκε σ’ αυτόν τον Έλληνα πολίτη να εισέλθει στη χώρα μας», δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και τις σχετικές δηλώσεις του οποίου δημοσιοποιούν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.