ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Γεραπετρίτης: «Δεν υφίσταται καμία κρυφή ή φανερή συμφωνία για αποστρατικοποίηση των νησιών»

«Την τελευταία τετραετία υπήρξε ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό και υποδομές που δεν είχε υπάρξει τις προηγούμενες δεκαετίες» είπε ο υπουργός Εξωτερικών

Γ.Γεραπετρίτης: «Δεν υφίσταται καμία κρυφή ή φανερή συμφωνία για αποστρατικοποίηση των νησιών»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διέψευσε από τη Βουλή τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να προχωρά σε μερική στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση ο υπουργός των Εξωτερικών, δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας λέγοντας: «Δεν υφίσταται καμία κρυφή ή φανερή συμφωνία για αποστρατικοποίηση των νησιών όπως και για κανένα ζήτημα που αφορά την διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ζητήματα που άπτονται της κυριαρχίας, όπως είναι και η διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οποιασδήποτε συμφωνίας».

Γεραπετρίτης: Δεν τίθεται κανένα θέμα απομείωσης της ισχύος των νησιών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν τίθεται κανένα θέμα απομείωσης της ισχύος των νησιών από άποψη Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτονοήτως η Ελλάδα διατηρεί τα δικαιώματα από τις συνθήκες Λωζάνης, Μοντρέ και Παρισίων για την θωράκιση της άμυνάς της», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο σημείο διπλωματικής ισχύος. Την τελευταία τετραετία υπήρξε ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό και υποδομές που δεν είχε υπάρξει τις προηγούμενες δεκαετίες. Παράλληλα έχουμε αναπτύξει συμμαχίες σε διπλωματικό επίπεδο και αποκτήσαμε διεθνές κεφάλαιο. Προσερχόμενοι στις συζητήσεις με την Τουρκία από θέση ισχύος και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.