Έντονη λύπη για την απόφαση των ρωσικών αρχών

Στην απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών προχωρά η Ρωσία, κηρύσσοντας τους ως «persona non grata» και καλώντας τους να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός οκτώ ημερών. 

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «άμεσες συνέπειες εχθρικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές και την πλήρη ευθύνη για αυτό φέρει αποκλειστικά η Αθήνα». 

Σημειωτέον ότι τον Απρίλιο, το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε κηρύξει ως personae non gratae 12 Ρώσους διπλωμάτες.

Έντονη λύπη για την απόφαση των ρωσικών αρχών για την κήρυξη οκτώ στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, καθώς και του γενικού προξενείου στη Μόσχα, ως personae non grata εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών, δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία, τα οποία, διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις.

Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Εν κατακλείδι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι εξυπακούεται ότι η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα, καθώς και οι προξενικές αρχές στη Ρωσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα στη διάθεση τους προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!