ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα γήπεδα θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης – Το «λουκέτο» θα φέρει… την πτώση – Τι σκέφτεται το Μαξίμου

Μια δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση

Τα γήπεδα θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης – Το «λουκέτο» θα φέρει… την πτώση – Τι σκέφτεται το Μαξίμου

Έφτασε η ώρα των αποφάσεων για το δεύτερο πακέτο των μέτρων για των κορωνοϊό, τα οποία θα επιβληθούν -πιθανότατα- με το νέο έτος.

Οι «ειδικοί» θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Δευτέρα, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα πάρουν αποφάσεις για την εστίαση, τα σχολεία, αλλά και τα γήπεδα.

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» της κυβέρνησης είναι τα γήπεδα, καθώς εδώ και ημέρες έχει αποφασιστεί το κλείσιμο τους, όμως οι αντιδράσεις ήταν έντονες, κάτι που έχει αναγκάσει το Μαξίμου να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Όπως σας είχε αποκαλύψει το pronews.gr η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να κλείσει τα γήπεδα περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς αυτό θα ήταν το πρώτο μέτρο-lockdown για τους εμβολιασμένους. Στη συνέχεια το ρεπορτάζ ήθελε τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ανακοινώνει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα κλείσουν τα γήπεδα, ούτε τελικά αυτό έγινε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων, αλλά και οι οπαδοί έχουν αντιδράσει έντονα και ουσιαστικά έχουν δώσει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση. Αν κλείσει τα γήπεδα, τότε το μέλλον της θα είναι δυσοίωνο.

Μην ξεχνάμε ότι τα μεγάλα ΜΜΕ τα κατέχουν ιδιοκτήτες ομάδων, ενώ και το οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα είναι αρκετά ισχυρό και σε καμία περίπτωση καμία κυβέρνηση δεν θέλει να βάλει απέναντι της όλους τους οπαδούς των ομάδων. Άλλωστε από τα αρχαία χρόνια γνωρίζουμε ότι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά οι κυβερνήσεις θέλουν να δίνουν άρτο και θεάματα στους πολίτες, ώστε να τους κάνουν να ξεχνιούνται από τα καθημερινά τους προβλήματα.

Τα πράγματα είναι απλά, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο ολικό κλείσιμο των γηπέδων, κάτι που έχουν ζητήσει οι «ειδικοί», ή θα βρεθεί μια μέση λύση ώστε να ικανοποιηθούν οι ομάδες (θα μειωθεί η πληρότητα στο 30%);

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι να γίνει το δεύτερο και δηλαδή να μην κλείσουν τελείως τα γήπεδα, λόγω του πολιτικού κόστους, που δεν μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλα αυτά μια τέτοια απόφαση θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους ανθρώπους της εστίασης, οι οποίοι όπως είναι φυσιολογικό θα είναι ριγμένοι. Η απόφαση θα παρθεί σήμερα και θα ανακοινωθεί πιθανότατα την Τετάρτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.