ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

7 λανθασμένοι μύθοι για το γυμναστήριο που πρέπει να καραρριφθουν

7 λανθασμένοι μύθοι για το γυμναστήριο που πρέπει να καραρριφθουν

Αν δεν έχεις ανακυκλώσει κάποιους από αυτούς εσύ ο ίδιος, σίγουρα κάτι έχει πάρει το αυτί σου. Πόσο μάλλον αν οι γυμναστηριακοί χώροι σου είναι οικείοι.

Οι μύθοι που διακινούνται από στόμα σε στόμα έχουν παγιώσει σε πολλούς ασκούμενους (κι όχι μόνο) κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις.

Ας δούμε κάποιους από τους πιο διαδεδομένους «μύθους», που σχετίζονται με την προπονητική δραστηριότητα και σωματική άσκηση.

1. Αν κάνουν βάρη οι γυναίκες «φουσκώνουν»

Από τις πιο συνηθισμένες φάσεις που ακούς από μια γυναίκα όταν θέλει να βελτιώσει τη σωματική της σύσταση. Στην πραγματικότητα αυτό δεν μπορεί να συμβεί, καθώς οι γυναίκες έχουν διαφορετικό ορμονικό περιβάλλον απ’ ότι οι άνδρες (οιστρογόνα αντί τεστοστερόνης), κάτι που καθιστά δύσκολη τη μυϊκή τους υπερτροφία, εκτός κι αν αυτή είναι αποτέλεσμα χορήγησης ουσιών. Η προπόνηση δύναμης απλά θα τους δημιουργήσει ένα σφιχτό και σμιλεμένο σώμα.

2. Η παρατεταμένη προπόνηση κοιλιακών οδηγεί στο πολυπόθητο six pack

Από τις μεγαλύτερες… παρεξηγήσεις. Τα ροκανίσματα ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση κοιλιακών αντιστοιχεί μόνο στο 20% του συνολικού αποτελέσματος. Η διατροφή δρα κατά το 60% και το άλλο 20% σε κάθε μορφής καρδιαγγειακή άσκηση..

3. Κάποιες ασκήσεις είναι απαγορευμένες

Βασικά από ποιον; Στην ουσία δεν υπάρχει απαγορευμένη άσκηση, αλλά απαγορευμένη εκτέλεση. Σε κάθε κίνηση είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρούμε το σωστό εύρος κίνησης, τόσο για λόγους αποτελεσματικότητας αλλά κυρίως ασφάλειας.

4. Τα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής είναι μόνο για τις γυναίκες

Ένας μύθος που απλά έχει καταρριφθεί τα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που η «Lesmills» (η διασημότερη εταιρεία σχεδιασμού ομαδικών προγραμμάτων παγκοσμίως) σχεδίασε προγράμματα βασισμένα σε επιστημονικές μελέτες, απευθυνόμενα σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας κλπ. Η επιστήμη έχει πλέον το λόγο!

5. Δεν χρειάζομαι personal trainer, έχω τις γνώσεις να προπονηθώ μόνος μου

Είναι μεγάλο προνόμιο να γνωρίζει κάποιος τις δυνατότητες του, αλλά όχι να τις υπερεκτιμά, έναντι ανθρώπων που εχουν σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ένας καταρτισμένος προπονητής μπορεί να σε καθοδηγήσει αποτελεσματικά, βγάζοντας σε από το προπονητικό αδιέξοδο. Σημασία έχει να προπονούμε το σώμα κι όχι τον… εγωισμό μας.

6. Όσο περισσότερο γυμνάζομαι τόσο το καλύτερο

Αυτός είναι ένας μεγάλος, διαδεδομένος, μύθος, που μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Το σώμα χρειάζεται ξεκούραση για να μπορέσει να εισέλθει στην επόμενη προπονητική μονάδα.

7. Το λίπος γίνεται μύες και το αντίστροφο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικούς ιστούς. Οι βιοχημικές λειτουργίες του οργανισμού μας ακολουθούν συγκεκριμένη οδό, με αποτέλεσμα οι δύο ιστοί να μην μπορούν να μετατραπούν ο ένας στον άλλο.

Πηγή: menshouse.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.