ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στον τελικό του Roland Garros ο Σ.Τσιτσιπάς: Νίκησε σε ματς θρίλερ τον Α.Ζβέρεφ κι έγραψε ιστορία

Στον τελικό του Roland Garros ο Σ.Τσιτσιπάς: Νίκησε σε ματς θρίλερ τον Α.Ζβέρεφ κι έγραψε ιστορία

Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς μετά από ένα ματς-θρίλερ αρκετών ωρών, νίκησε με 3-2 σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Γκραν Σλαμ. Είναι ο δεύτερος Έλληνας τενίστας που το καταφέρνει μετά τον Ελληνοκύπριο Μάρκο Παγδατή, ο οποίος το 2006 έπαιξε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο καταπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία με τη δραματική νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 3-6) έχοντας προηγηθεί 2-0. Ο Ζβέρεφ με το σερβίς του έβαλε δύσκολα στον Στέφανο ισοφάρισε σε 2-2, αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε στο 5ο σετ να πάρει τη νίκη.

Ο 22χρονος άσος έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που προκρίθηκε σε έναν τελικό Γκραν Σλαμ και δη στο Roland Garros.

Πλέον περιμένει ως αντίπαλο την Κυριακή έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς ή Ράφα Ναδάλ που παίζουν στον άλλον ημιτελικό.

https://twitter.com/Lg44743610/status/1403392283781865474?s=20

https://twitter.com/rolandgarros/status/1403391607190306827?s=20

https://twitter.com/rolandgarros/status/1403353292802039816?s=20

Ο αγώνας

Παρότι Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ έκαναν αμφότεροι από 11 αβίαστα λάθη και ο Γερμανός είχε 3 άσους (έναν μόλις ο Στέφανος), ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε 39 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ με 6-3. Απόλυτα συγκεντρωμένο παιχνίδι από τον 22χρονο άσο που ουσιαστικά πιέστηκε μόνο μετά το 4-3, αλλά τελικά καθάρισε το σετ.

Ο Γερμανός αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 3-0. Όμως, το 0-3 έγινε 6-3 μέσα σε 39 λεπτά σε ένα break-point που έμοιαζε περισσότερο με match-point. Ο Έλληνας άσος μείωσε τα αβίαστα λάθη (8) και είχε 18/23 στο πρώτο σερβίς. Το σημαντικότερο ήταν όμως ότι φαινόταν ότι ψυχολογικά είχε το πάνω χέρι.

Στο 3ο σετ ο Ζβέρεφ έκανε break στο 2-1 και στο 3-2 ο Στέφανος επιτέλους έβγαλε δυο άσους, εκεί που δεν είχε κανέναν. Ο Στέφανος μείωσε σε 4-3, κράτησε το σερβίς του, όμως ο Γερμανός βγάζοντας τρεις σερί άσους στο 8ο game έκανε το 5-3 και τελικά έκλεισε το σετ στο 6-4 με love service game, παρά τα νεύρα που έβγαλε στο τέλος. Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο σετ που έχασε ο Τσιτσιπάς στο τουρνουά.

Ο Γερμανός είχε την ψυχολογία με το μέρος του και κάνοντας πάλι πρώτος break στο σετ προηγήθηκε με 2-0 και μετά με 3-1, έχοντας πλέον 16 σερί κερδισμένους πόντους από τη γραμμή του σερβίς.

Το έκτο κρίσιμο game πήγε κι αυτό στον Ζβέρεφ για το 4-2, παρότι ο Στέφανος σταμάτησε ένα σερί 18 κερδισμένων πόντων του Γερμανού πίσω από το σερβίς του αλλά ο Ζβέρεφ άντεξε, και υπερασπίστηκε το σερβίς του. Ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-3 αλλά χρειαζόταν ένα break, που δεν έγινε ποτέ και ο Ζβέρεφ κρατώντας το σερβίς έκανε το 5-3, όμως ο Στέφανος με δυο winner μείωσε σε 5-4. Τελικά, ο Ζβέρεφ όμως κατάφερε να κάνει το 6-4 κρατώντας το σερβίς του και πήγαμε στο 2-2.

Ο Στέφανος έσβησε αρχικά τρία γκειμ πόιντ του Ζβέρεφ για το παλικαρίσιο 1-0 με πέντε σερί πόντους, αλλά ο Γερμανός έκανε σχετικά εύκολα το 1-1 με το τρομερό του σερβίς.Το πρώτο break έγινε στο 3-1 για τον Στέφανο και μετά ανέτρεψε το 15-30 κερδίζοντας τους τρεις επόμενους πόντους στο game για το 4-1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζβέρεφ με δυο άσους μείωσε 4-2, όμως ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του για το 5-2, απέχοντας ένα game από τη νίκη. Ο Γερμανός έσβησε τέσσερα match point, είχαμε τέσσερις ισοπαλίες και μετά από ένα game 6 λεπτών έγινε το 5-3 αλλά ο Στέφανος τελείωσε το ματς με 6-3.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.