ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Formula 1: Ακυρώθηκε το Grand Prix της Κίνας

Το κινεζικό γκραν πρι θα απουσιάσει για τέταρτη σερί χρονιά από το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1

Formula 1: Ακυρώθηκε το Grand Prix της Κίνας

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν δεν θα διεξαχθεί το Κινεζικό Γκραν Πρι της F1, με τους διοργανωτές να εκδίδουν σχετική ανακοίνωση τονίζοντας ότι η κατάσταση στην χώρα με τον κατακόρυφα αυξανόμενο αριθμό τον κρουσμάτων κορονοϊού τους έχει προβληματίσει.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στη Σανγκάη, όμως η κατάσταση ώθησε την F1 να μην ταξιδέψει εκεί με αποτέλεσμα την δεδομένη στιγμή να υπάρχουν στο πρόγραμμα του 2023, 23 αγώνες.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Formula 1 μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μετά από διάλογο με τον διοργανωτή και τις αρμόδιες αρχές, το Γκραν Πρι της Κίνας 2023 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών που παρουσιάζονται λόγω της εξάπλωσης του Covid-19. Η Formula 1 αξιολογεί εναλλακτικές επιλογές για την αντικατάστασή της στο ημερολόγιο του 2023 και θα ενημερώσει σχετικά σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η τελευταία φορά που η f1 επισκέφθηκε την Κίνα ήταν το 2019, στον 1000ο αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον Λιούις Χάμιλτον να παίρνει την καρό σημαία στον δρόμο τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς.

Οι 24 αγώνες που είναι προγραμματισμένοι (σ.σ. 23 με την ακύρωση της Κίνας) ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, καθώς είναι οι περισσότεροι που θα διεξαχθούν σε ένα ημερολογιακό έτος, με την φετινή χρονιά (22 αγώνες) να κατέχει αυτό τον… τίτλο.

Το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν θα ανοίξει την αυλαία του πρωταθλήματος του 2023 στις 5 Μαρτίου, ενώ το Γκραν Πρι του Μονακό, στις 28 Μαΐου, διατηρείται στο πρόγραμμα παρά τις φήμες που το ήθελαν να απομακρύνεται. Οι αγώνας του Άμπου Ντάμπι θα είναι και του χρόνου ο τελευταίος του πρωταθλήματος (στις 26 Νοεμβρίου), ενώ το Γκραν Πρι του Κατάρ, στις 8 Οκτωβρίου, επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως η F1 δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα στην τύχη, καθώς εξετάζει τα σενάρια αντικατάστασης της πίστας της Σαγκάης με κάποια άλλη, την ίδια στιγμή που πολλοί φίλαθλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού «ζητούν» την επιστροφή του «Istanbul park» στην Κωνσταντινούπολη, που έχει προσφέρει δυνατές συγκινήσεις ανά τα χρόνια.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.