ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Αλμέιδα για τη ρεβάνς της ΑΕΚ με την Αντβέρπ: «Να μην μπούμε απεγνωσμένα για γκολ»

«Πρέπει να παίξουμε με εξυπνάδα»

Μ.Αλμέιδα για τη ρεβάνς της ΑΕΚ με την Αντβέρπ: «Να μην μπούμε απεγνωσμένα για γκολ»

Στο γεγονός ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να μπει στο γήπεδο για να ανατρέψει τος εις βάρος της 1-0 από την Αντβέρπ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League χωρίς βιασύνη, αλλά με εξυπνάδα, ηρεμία και πάθος στάθηκε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Αργεντινός τεχνικός επεσήμανε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να συνεχίσουν με την ίδια νοοτροπία στον ίδιο δρόμο και ότι του αρέσει να βλέπει περισσότερο τα θετικά από τα αρνητικά, υπογραμμίζοντας ότι κόσμος και ομάδα πρέπει να είναι ξανά «ένα» δίνοντας την ενέργεια όπως συμβαίνει πάντα όταν η Ένωση αγωνίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν το αυριανό ματς είναι ένας ακόμα τελικός: «Είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης για τους ομίλους. Έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια προκριματικών στο ελληνικό Κύπελλο και στην Ευρώπη. Η νοοτροπία παραμένει πάντα η ίδια είτε σε τελικό είτε σε προκριματικό και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι».

Για το αν επέλεγε δύο λέξεις που θα περιέγραφε το αυριανό ματς της ΑΕΚ:

«Είναι δύσκολο να το περιγράψω με δύο λέξεις. Είμαστε σε μειονέκτημα αυτή τη στιγμή απέναντι σε μια ομάδα που είναι δυνατή στις αντεπιθέσεις και γρήγορη στην επίθεση. Δεν μπορούμε να μπούμε απεγνωσμένα και να ψάχνουμε γκολ χάνοντας τις θέσεις μας στο γήπεδο. Εμείς παίζουμε καλά, όπως έχω πει και στους παίκτες.

Θα έρθει και η στιγμή που θα μετατρέψουμε τις ευκαιρίες σε γκολ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που βρισκόμαστε γιατί πριν από μερικές μέρες ήμασταν εδώ και γιορτάζαμε που η ομάδα βρισκόταν σίγουρα στο Europa League.

Το όνειρό μας παραμένει ζωντανό γιατί έχουμε πιθανότητα για κάτι παραπάνω.

Οι παίκτες είναι έτοιμοι, έχουμε μεγάλο κίνητρο, θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας και θα είναι ένα όμορφο θέαμα».

Για το αν τον προβληματίζει ότι η ομάδα αναγκάζεται να βρεθεί πίσω στο σκορ και αν υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης ή θα λυθεί με τον χρόνο: 

«Κάποιες φορές υπάρχουν καταστάσεις που μπορούμε να τις αποφύγουμε και κάποιες άλλες που τις δημιουργεί ο αντίπαλος.

Εγώ εκτιμώ ότι στα ματς που έχουμε παίξει, η ομάδα χρησιμοποίησε το ίδιο σύστημα με το οποίο κατέκτησε το νταμπλ. Εκτιμώ πάρα πολύ όταν σε κάθε παιχνίδι δεν βλέπω κανέναν να χαλαρώνει.

Η ερώτηση έχει μια απάντηση. Γιατί πρέπει να κάνουμε μια έξτρα προσπάθεια, λόγω της συμπεριφοράς που δείχνουμε στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να κάνεις μια φάση και να την κάνεις γκολ ή να δημιουργήσεις 30 ευκαιρίες και να μη σκοράρεις, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι.

Πιστεύω ότι όταν αρχίσεις να σκέφτεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε διογκώνονται. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος στη δική μου δουλειά. Είμαι ένα χρόνο εδώ, σας γνωρίζω όλους, και δεν θέλω να το γενικεύσω, αλλά έχω δει σε κάποιους από εσάς όταν νικάμε και με ρωτάνε στα μάτια και όταν χάνουμε δεν με κοιτάνε.

Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με την ίδια ένταση, με την ίδια αγάπη. Είμαστε στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε και οι παίκτες ξέρουν καλά ότι τη μέρα που θα κρίνω τα πάντα με βάση το αποτέλεσμα θα φύγω.

Εγώ πιστεύω στη δουλειά, πιστεύω ότι μπορούμε να το γυρίσουμε, πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θέλω να βλέπω περισσότερο το θετικό.

Όταν βλέπεις τα αρνητικά ελκύεις τα αρνητικά. Πολλές φορές βλέπουμε ποιος είναι θετικός και ποιος αρνητικός».

Για τα ποια πιστεύει ότι θα είναι η τακτική προσέγγιση της Αντβέρπ:

«Δεν το ξέρω, μακάρι να το ήξερα. Θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που όταν έπαιζαν με 11 μπόρεσαν και σκόραραν και εμείς προσπαθούσαμε να έχουμε τον έλεγχο και όταν έμεινε με δέκα άλλαξε το σύστημα και τα πήγε καλά επίσης.

Εμείς μπορέσαμε να διεισδύσουμε, να φτάσουμε ψηλά με αρκετούς παίκτες στην περιοχή. Από αυτά που έχω δει είναι από τις λίγες φορές που αμύνθηκαν τόσο πολύ, δεν αντιστοιχεί στον τρόπο παιχνιδιού τους.

Εμείς θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό ματς, με εξυπνάδα, ευφυΐα και ηρεμία, αλλά δείχνοντας πάθος και αγάπη.

Και αυτό θα κάνουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και αδύνατο. Καταφέραμε και είμαστε εδώ γιατί μπορέσαμε σε πέντε λεπτά να σκοράρουμε δύο γκολ. Στον τελικό Κυπέλλου μείναμε με δέκα παίκτες και σκοράραμε δύο γκολ.

Σεβόμαστε τον αντίπαλο για την ταχύτητα και τις κάθετες πάσες που έχει, αλλά εμείς μπορούμε να το καταφέρουμε και σίγουρα θα το προσπαθήσουμε».

Για το μήνυμα στον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο: 

«Το μήνυμα πάντα είναι ότι τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη και ότι είναι εδώ ως ένας έξτρα παίκτης για να μας βοηθήσει.

Είναι σημαντικός ο κόσμος, κερδίσαμε το νταμπλ όλοι μαζί και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Μιλούσα για αυτό το γήπεδο πριν ακόμα ολοκληρωθεί αυτό. Και όταν άρχισα να το βλέπω με κόσμο μίλησα για την ενέργεια που έχει αυτός ο χώρος.

Περνάει ο καιρός και αν δεν κερδίζεις πολλοί πιστεύουν ότι η ενέργεια φεύγει. Η ενέργεια εδώ πρέπει να είναι όπως την πρώτη μέρα γιατί έτσι κάνουμε τη διαφορά. Δείξαμε σε ένα χρόνο ότι είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους μαχόμενοι σε πολλά μέτωπα.

Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Υπάρχει μια ομάδα που είναι ανταγωνιστική, που φοράει και τιμά αυτή τη φανέλα. Οπότε κάποιες φορές θα παίξει καλά, άλλες μέτρια, άλλες πολύ καλά, άλλες άσχημα.

Εδώ και ένα χρόνο και κάτι παραπάνω η ομάδα πάντα έδειχνε αγάπη και σεβασμό στη φανέλα. Αυτό είναι στιγμές που όταν είμαστε ενωμένοι μας δίνει έξτρα δύναμη».

Για το αν φαντάζεται το αυριανό ματς ότι θα εξελιχθεί σε θρίλερ:

 «Μακάρι να μην γίνει γιατί θα πεθάνουμε όλοι από καρδιά! Αν μας βοηθήσει να περάσουμε θα το αντέξουμε. Ελπίζουμε ότι με ηρεμία θα ισοφαρίσουμε το αποτέλεσμα του πρώτου ματς και μετά να είναι ένα νορμάλ παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι γιατί η απόγνωση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ».

Για το ότι είναι καλύτερο σε σχέση με το ματς με την Ντινάμο ότι η ΑΕΚ είχε μέρες για να προετοιμάσει το αυριανό ματς: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είχαμε δικαιολογίες. Ούτε και τώρα θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάτι υπέρ μας. Έχουμε παίξει 90 λεπτά, χάνουμε 1-0, οπότε το παιχνίδι έχει ξεκινήσει. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να κάνουμε την ανατροπή. Θα το προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.