Με επική ανατροπή η Ρεάλ κέρδισε (3-1) την Σίτι στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League

Η Ρεάλ έχανε με 0-1 μέχρι το 90'!

Με επική ανατροπή η Ρεάλ κέρδισε (3-1) την Σίτι στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League

Επειτα από ένα συγκλονιστικό ματς, η Ρεάλ προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Champions League.

Σε ένα παιχνίδι που οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ανέμεναν με ανυπομονησία, οι Μαδριλένοι κατάφεραν να κάνουν τεράστια ανατροπή επί της Μάντσεστερ Σίτι, έστειλαν το ματς στην παράταση, όπου ολοκλήρωσε το «θαύμα» και με το πέναλτι-γκολ του τρομερού Καρίμ Μπενζεμά πήρε εκείνη το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας «ισοφάρισαν» το σκορ του πρώτου ημιτελικού (4-3 υπέρ της Σίτι) στην κανονική διάρκεια του ματς και οδήγησαν τη ματσάρα στην παράταση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε το ματς στην παράταση με «κινηματογραφικό τρόπο», αφού, αν και έχανε με 0-1 έπειτα από γκολ του Μαχρέζ στο 73′, ο Ροντρίγκο μετατράπηκε στον άνθρωπο του αγώνα, αφού σαν «από μηχανής θεός» σκόραρε στο 90′ και στο 91′ και έστειλε στα ουράνια τους φίλους της «βασίλισσας»!

Ωστόσο, η Ρεάλ δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο ξεκίνημα της παράτασης (93′), ο… συνήθης ύποπτος, Καρίμ Μπενζεμά, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το σκορ 3-1 και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Το ματς

Οι δύο ομάδες επεφύλασσαν ακόμη ένα απίστευτο ματς στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Κι από εκεί που οι «μερένχες», που βρίσκονταν στα  σχοινιά μετά το γκολ του Μαχρέζ, κατάφεραν σε… νεκρό χρόνο -στο 90’και στο 90’+1′- να βρουν τα δύο τέρματα που έψαχναν με τον Ροντρίγο, τη «χρυσή» αλλαγή του Κάρλο Αντσελότι (μπήκε στη θέση του Κρόος στο 68′), στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί όπου «μίλησε» για άλλη μία φορά ο Μπενζεμά με εύστοχο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, στέλνοντας τους Μαδριλένους στον… 7ο ουρανό και στον 17ο τελικό της Ιστορίας τους.

Η Σίτι κατέβηκε στο «Μπερναμπέου» με… συνταγή «Μετροπολιτάνο» στα μετόπισθεν, προκειμένου να προστατεύσει το ισχνό προβάδισμά της απ’ τον πρώτο αγώνα στο «Etihad». Και η αλήθεια είναι πως για μεγάλο χρονικό διάστημα έφερε το τέμπο του αγώνα εκεί που ήθελε. Δεν απειλήθηκε πολύ και μάλιστα στο 73΄ πήρε το προβάδισμα σε μία υποδειγματική αντεπίθεση με τους Γκιντογκάν και Σίλβα και τελικό αποδέκτη τον Μαχρέζ, ο οποίος «κεραυνοβόλησε» τον Κουρτουά. Οι «σίτιζενς», ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς την παροιμιώδη αστοχία του Γκρίλις που έχασε τα… άχαστα σε τετ-α-τετ στο 84′ και στο 85′, αλλά και στον Ροντρίγο.

Στο 90′ ο 20χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πρόλαβε την έξοδο του Κουρτουά στο γύρισμα του Μπενζεμά και με «τσίμπημα» της μπάλας, ισοφάρισε σε 1-1. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Μαδριλένοι έκλεψαν ξανά την μπάλα, ο Καρβαχάλ σέντραρε προς το κεφάλι του Ροντρίγο, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο 94′ ο Μπενζεμά κέρδισε πέναλτι, προλαβαίνοντας να βγει πρώτος την μπάλα, στο άτσαλο τάκλιν του Ντίαζ και με ψύχραιμη εκτέλεση ένα λεπτό αργότερα (95′) διαμόρφωσε το τελικό 3-1, που έστειλε τη «βασίλισσα» στον μεγάλο τελικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.