ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πρόταση για Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια – 12 ομοσπονδίες εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από την FIFA

Πρόταση για Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια – 12 ομοσπονδίες εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από την FIFA

Πολύ σοβαρά σκέφτονται την αποχώρηση από τη FIFA εξετάζουν τουλάχιστον 12 εθνικές ομοσπονδίες, σε περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο για διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει το Associated Press, υπάρχουν ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες που εξετάζουν το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ, με ομοσπονδίες να είναι έτοιμες να φύγουν από τη FIFA.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι τουλάχιστον 12 από τις 55 ομοσπονδίες της UEFA είναι έτοιμες να αποχωρήσουν. Πρόκειται κυρίως για ομοσπονδίες της Βόρειας Ευρώπης, όπως σημειώνεται.

«Αν η πλειοψηφία της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία, τότε οι Σκανδιναβικές Ομοσπονδίες θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερες δράσεις και σχέδια που θα είναι πιο κοντά στις βασικές αξίες τους αντί για την πρόταση της FIFA», ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες σε κοινή ανακοίνωσή τους η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και οι Νήσοι Φερόες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεχόμενη αποχώρηση των ομοσπονδιών από τη FIFA δεν επηρεάζει την παρουσία τους στην UEFA. Εξάλλου, και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντιτίθεται στα πλάνα της FIFA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.