ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

UEFA: Ερευνά την Παρί Σεν Ζερμέν για τις πωλήσεις τριών παικτών στο Κατάρ

Οι υποψίες για περίεργα deals

UEFA: Ερευνά την Παρί Σεν Ζερμέν για τις πωλήσεις τριών παικτών στο Κατάρ

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε ότι πούλησε σε ομάδες του Κατάρ τούς Μάρκο Βεράτι, Απντού Ντιαλό και Αλ Αραμπί, με την UEFA να αρχίζει έρευνα για αυτά τα deals, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η L’Equipe, αφού υπάρχουν υποψίες πως όλα έγιναν για να παρουσιαστούν… καλύτεροι αριθμοί στους ισολογισμούς και να μην υπάρξει πρόβλημα με το Financial Fair Play.

Δεδομένο Νο1: Η Παρί Σεν Ζερμέν ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Δεδομένο Νο2: Η Παρί Σεν Ζερμέν έψαχνε ομάδες για να πουλήσει παίκτες που δεν υπολογίζονται και οι οποίοι βάρυναν πολύ τον ισολογισμό με τα συμβόλαιά τους και δεν τις έβρισκε. Δεδομένο Νο3: Αυτοί οι παίκτες πωλήθηκαν τελικά σε ομάδες του Κατάρ, χώρα που συνδέεται άμεσα, όπως προαναφέρθηκε, με τη γαλλική ομάδα.

Συγκεκριμένα, η Παρί ανακοίνωσε ότι πούλησε τον Βεράτι στην Αλ Αραμπί για 45 εκατ. ευρώ, τον Ντιαλό επίσης στην Αλ Αραμπί για 15 εκατ. ευρώ και τον Ντράξλερ στν Αλ Αχλί για ένα ποσό ανάμεσα στα 10-20 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι Γάλλοι εξασφάλισαν 70-80 εκατ. ευρώ για αυτούς τους τρεις παίκτες συν όσα εξοικονομούν από τα συμβόλαιά τους και την εφορία.

Αυτές οι τρεις συμφωνίες, όμως, προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα διεθνή ΜΜΕ και η UEFA, όπως αναφέρει η L’Equipe, άρχισε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν όλα έγιναν σωστά ή αν είναι… εικονικά deals προκειμένου να διευκολυνθεί η Παρί σε ό,τι αφορά το Financial Fair Play.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με δεδομένο, πάντως, ότι ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Αλεξάντερ Τσέφεριν, η έρευνα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μάλλον θα δείξει ότι όλα έγιναν νόμιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.