ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Γκολ στην φτώχεια από την ΑΕΚ που δίνει φιλικό με την Εθνική Αστέγων την Τρίτη στο ΟΑΚΑ

Γκολ στην φτώχεια από την ΑΕΚ που δίνει φιλικό με την Εθνική Αστέγων την Τρίτη στο ΟΑΚΑ

Ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στην πρωταθλήτρια Κόσμου Εθνική Αστέγων που θα διεξαχθεί την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου (17:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, παρουσιάστηκε στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΟΑΚΑ.

Εκπροσωπήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και στο πάνελ της συνέντευξης βρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο διευθυντής του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» (το οποίο διοργανώνει την καμπάνια «ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ» και θα πωλείται στο ΟΑΚΑ τη μέρα του αγώνα) Χρήστος Αλεφάντης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο συντονιστής-γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης και βέβαια οι αρχηγοί των δύο ομάδων: ο Αλέξανδρος Καϊάφας από την Εθνική Αστέγων και ο Χρήστος Αραβίδης από την ΑΕΚ. Παρών ήταν και ο Περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού κ. Σπύρος Πάντζας, ο οποίος τόνισε ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει με όλες τις δυνάμεις και η αντιπολίτευση.

«Αν σκοράρω, δεν θα πανηγυρίσω!»

Ο Αλέξανδρος Καϊάφας δήλωσε: «Από πλευράς μας ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΑΕΚ και την Περιφέρεια γι’ αυτό το σπουδαίο φιλικό αλληλεγγύης. Είναι τιμή μου να είμαι στην ομάδα και να παίξω (ή… να μην παίξω, αυτό είναι θέμα προπονητή) απέναντι στην ΑΕΚ, την ομάδα που υποστηρίζω από μικρός. Για μένα, το να έρθω αντιμέτωπος με αυτούς που βλέπω από την εξέδρα, ήταν ένα όνειρο ζωής που είχα από μικρό παιδί. Δεν θα μπορούσα να το σκεφτώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Αν, πάντως, μου δοθεί η ευκαιρία να σκοράρω, δεν θα πανηγυρίσω».

«Θα χάριζα πολλά από τα γκολ μου»

Ο Χρήστος Αραβίδης συγκίνησε με μια του φράση: «Θα μπορούσα να χαρίσω πολλά από τα γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου, αν κάποιος μου υποσχόταν ότι θα έδινα λύση στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων. Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να συμμετάσχω σε αυτό το φιλικό. Στην εποχή που ζούμε, είναι ανάγκη να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και συνανθρώπους που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εμάς. Από την πλευρά μας ως παίκτες της ΑΕΚ, θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε αυτό το φιλικό για να ανοίξει ο δρόμος και να γίνει δυνατότερο του χρόνου. Μακάρι να λύνονταν όλα τα προβλήματα μέσα στο γήπεδο. Για πολλούς ανθρώπους το ποδόσφαιρο είναι μέσο διαφυγής και εμείς δίνουμε χαρά στον κόσμο παίζοντας μπάλα. Ας είναι το πρώτο και όχι το τελευταίο αυτό το ματς στην προσπάθεια να ανακουφιστούν κάποιοι συνάνθρωποί μας».

«Παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Χρήστος Αλεφάντης που ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν να γίνει αυτό το φιλικό. «Εμείς παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αφορά τη σχέση μας με τους εαυτούς μας και με την κοινωνία. Αν έρθετε σε μια προπόνηση, θα δείτε ότι δεν έχουμε πινακάκια με συστήματα αλλά μιλάμε για αγάπη και αλληλεγγύη. Να έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλο ναι και να ξανακερδίζουμε τις ζωές μας. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία μέσα από το υπέροχο παιχνίδι να έρθουμε πιο κοντά και να μιλήσουμε για την αγάπη και την αλληλεγγύη».

«Η ΑΕΚ πρωτοπόρος σε τέτοιες προσπάθειες»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελευταίος πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης που τόνισε: «Το ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σύνθημα να βοηθήσει ο καθένας και να συνδράμει στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Το ποδόσφαιρο που αγαπούν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα, πέρα από την αγωνιστική του διάσταση -που δυστυχώς βάλλεται και προσβάλλεται από αυτούς που θα έπρεπε να υποστηρίζουν και να το διοικούν- έχει και κοινωνική διάσταση. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε παρά να είναι πρωτοπόρος σε τέτοιες ενέργειες και να συνδράμει και τώρα και στο μέλλον να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.