Παιχνίδι για άνδρες χαρακτήρισε το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΚ Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναφέρθηκε στην ήττα από τον Ατρόμητο, στη βαθμολογική διαφορά με τους Πειραιώτες, στην ψυχολογία, καθώς και στον κόσμο που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ. 

«Προσωπικά η ήττα που είχαμε στο τελευταίο ματς δεν με προβληματίζει. Αυτά συμβαίνουν άλλωστε στο ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλά. Το είπαμε άλλωστε. Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία το προηγούμενο παιχνίδι αλλά η μέρα του ντέρμπι», ανέφερε αρχικά.

Για τη διαφορά των δύο ομάδων στη βαθμολογία: «Έχω μια αρχή. Πιστεύω ότι βαθμολογικός πίνακας συνήθως δε λέει ψέματα. Οι ομάδες που είναι κάτω απ’ τον πρώτο θέλουν πάντα να τον νικήσουν κι έτσι κι εμείς θα μπούμε στο γήπεδο μόνο για να νικήσουμε».

Για την ενδεκάδα: «Δεν θα έχουμε ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα και θα παίξουν όσοι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Εμείς σεβόμαστε τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας για να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα τους νικήσει φέτος».

Για τον ρόλο της ψυχολογίας στο συγκεκριμένο ματς: «Συμφωνώ με την άποψη ότι τέτοιοι αγώνες είναι για “άντρες”. Νομίζω όμως ότι τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να είναι έτοιμοι μέσα στο παιχνίδι. Τώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα το τι θα βγει εξαρτάται και από τη μέρα.

Το θέμα νοοτροπίας όμως και το πως θα μπουν οι παίκτες στο γήπεδο γι’ αυτό το ματς δε χρειάζεται να το ενισχύσουμε γιατί όλοι περιμένουν πως και πως να παίξουν σε μια τέτοια αναμέτρηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον κόσμο και την πίεση που θα ασκήσει στον Ολυμπιακό: «Ίσως υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται τα συμβόλαια, ή τα αυτοκίνητα, ή τα σπίτια. Οι επαγγελματίες όμως ποδοσφαιριστές ζουν για τέτοια παιχνίδια. Μας δίνει μεγάλη χαρά ο κόσμος που θα έρθει για να μας στηρίξει και θέλουμε να του πούμε ότι αυτοί που θα παίξουν θα θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο».