ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Πρόβα Ευρωπαϊκής πρόκρισης από τον Ολυμπιακό που σκόρπισε 4-0 τον Ατρόμητο Αθ. στο Φάληρο

Πρόβα Ευρωπαϊκής πρόκρισης από τον Ολυμπιακό που σκόρπισε 4-0 τον Ατρόμητο Αθ. στο Φάληρο

Πρόβα Ευρωπαϊκής πρόκρισης έκανε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, κάνοντας σκόνη και θρύψαλα τον Ατρόμητο (4-0) σε ένα μαγικό απόγευμα. Οι Τσόρι, Πουλίδο και Καμπιάσο έκρυψαν σε πολλές περιπτώσεις τη μπάλα κι έδειξαν πως η Άντερλεχτ είναι του χεριού τους, ώστε να συνεχίσουν στο Europa League.

Προερχόμενος από δύο συνεχόμενες ήττες μια από την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και μια από την Άντερλεχτ στο Europa League, ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του να μην αφήσει να… τριτώσει το κακό. 

Παρά τις πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα τους από τον Μάρκο Σίλβα, οι Πειραιώτες διατήρησαν την συνοχή, την επιθετικότητα και συνολικά την αποτελεσματικότητά τους, δημιουργώντας από νωρίς τις προϋποθέσεις για μια εύκολη νίκη.

Μόλις στο 4′ ο Ολυμπιακός προειδοποίησε με μια κεφαλιά άουτ του Κασάμι μετά από φάουλ του Τσόρι, ενώ ένα δίλεπτο μετά ο Ελβετός έδωσε κάθετη στον Σαλίνο που όμως δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει. Στην τρίτη αξιόλογη επίσκεψή τους στα καρέ του Μπάρκα, οι γηπεδούχοι όντως κατάφεραν να πάρουν γρήγορα κεφάλι στο σκορ. Ήταν η φάση του 10′ όταν η μπάλα έφτασε στον Τσόρι Ντομίνγκες εκτός περιοχής, με τον Αργεντινό να πιάνει ένα δεξί «ξερό» σουτ που κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Ατρόμητου. Ένα γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη και ο Μπάρκας (η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του), ο οποίος πάντως έχει και το ελαφρυντικό του κόντρα ήλιου.

Στην αμέσως επόμενη φάση πάντως οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να «απαντήσουν» άμεσα με την ισοφάριση, όμως το πλασέ του Παπαδόπουλου που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού από πλάγια θέση, πέρασε παράλληλα με την εστία του Ρομπέρτο. Το επόμενο διάστημα, από το γκολ δηλαδή μέχρι περίπου και τη συμπλήρωση μισής ώρας, ανήκει αποκλειστικά στους «ερυθρόλευκους» που πίεσαν για το 2-0, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 21′ ο Τσόρι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 23′ ο Κασάμι έκλεψε τη μπάλα και έφυγε στην κόντρα, επέλεξε να μην δώσει τη μπάλα αφού κανείς δεν πήγε πάνω του και με ένα δυνατό, συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Στη συνέχεια, ρόλο δημιουργού πήρε για τον Ολυμπιακό ο Ομάρ, ο οποίος στο 28′ σέντραρε από δεξιά για τον Πουλίδο με τον Μπάρκα να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μεξικανού, ενώ στο 31′ ο Νορβηγός μπακ έστρωσε τη μπάλα για τον Φουστέρ που σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, με τον νεαρό τερματοφύλακα του Ατρόμητου να αποκρούει σε κόρνερ.

Από το 30′ και μετά, το ημίχρονο «ανήκει» ξεκάθαρα στους φιλοξενούμενους και τον… Ρομπέρτο. Μετά το λάθος του Ισπανού που στοίχισε στον Ολυμπιακό την ήττα στο Βέλγιο, αυτή τη φορά πραγματοποίησε 2-3 σωτήριες επεμβάσεις και ανάγκασε το Καραϊσκάκη να τον αποθεώσει! Στο 33′, στην πρώτη του εντυπωσιακή επέμβαση έσωσε την σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά του Μπρίτο, ενώ στο 36′ ο Ισπανός… απλώθηκε και έσωσε το δυνατό σουτ του Ούμπιντες που κατευθυνόταν στο «Γ» της εστίας του. Στην επόμενη φάση, ο αμαρκάριστος Παπαδόπουλος έστειλε τη μπάλα άουτ μετά το κόρνερ του Ούμπιντες, ολοκληρώνοντας έτσι ένα δεκάλεπτο στο οποίο ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε… αγχώσει τους «ερυθρόλευκους».

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ρυθμός δεν ήταν καλός, όταν όμως ο Ολυμπιακός βρήκε και πάλι τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, άρχισε και πάλι να γίνεται απειλητικός ψάχνοντας το γκολ που θα «καθάριζε» το ματς. Μέχρι να συμβεί αυτό πάντως, δύο λάθη στην άμυνα παραλίγο να στοιχίσουν, όμως στη μία περίπτωση έκοψε ο Σαλίνο και στην άλλη ο Βούρος. Αυτές οι δύο… υποψίες φάσεων για τον Ατρόμητο ήταν και ουσιαστικά οι τελευταίες που προβλημάτισαν ουσιαστικά τον Ολυμπιακό στο ματς. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πάλι και άρχισαν να δημιουργούν κλασικές ευκαιρίες με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Το επόμενο ή τα επόμενα γκολ φαινόταν ότι ήταν καθαρά θέμα χρόνου.

Στο 56′ ο Μπάρκας διώχνει σε κόρνερ του σουτ του Φουστέρ, στο 61′ ο Κολοβός σουτάρει αρκετά άουτ, ενώ στο 64′ Πουλίδο, Κολοβός και Φουστέρ συνδυάζονται στην αντεπίθεση, με το σουτ του Ισπανού που έψαξε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Τσόρι σούταρε άουτ πριν τελικά η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο μετουσιωθεί στο δεύτερο γκολ. Ήταν η φάση του 66′ όταν ο Κασάμι έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, ο Πουλίδο την υποδέχθηκε και με ένα ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας έγραψε το 2-0 που ουσιαστικά τελείωσε και το ματς.

Το επόμενο διάστημα ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, με τον απογοητευμένο Ατρόμητο να λυγίζει πλήρως και να υποτάσσεται στις ορέξεις των επιθετικών του Ολυμπιακού. Στο 68′ ο Κολοβός βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπάρκα αλλά το σουτ περνάει άουτ, δύο λεπτά μετά άουτ καταλήγει και αυτό του Φουστέρ από κοντά, ενώ στο 73′ ένας εξαιρετικός συνδυασμός από Τσόρι και Φορτούνη καταλήγει με ένα ακόμη σουτ του Φουστέρ πάνω στον τερματοφύλακα του Ατρόμητου.

Το 3-0 ήρθε τελικά στο κόρνερ που ακολούθησε την τελευταία φάση. Ο Τσόρι ήταν αυτός που το εκτέλεσε, ο Πουλίδο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Καμπιάσο με ωραία προβολή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπάρκα. Το μοναδικό που άλλαξε ως το τέλος ήταν το τελικό σκορ, με τον Ιντέγε στο 85′ να φεύγει στην αντεπίθεση και να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια. Την κατάλληλη στιγμή ο Νιγηριανός γύρισε για τον Φορτούνη και αυτός δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να διαμορφώσει το τελικό 4-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Βούρος, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι (68′ Ιντέγε), Ντομίνγκες (79′ Μπουχαλάκης), Φουστέρ, Κολοβός (69′ Φορτούνης), Πουλίδο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ουσέρο (75′ Κούρος), Ούμπιντες, Στόιτσεφ (80′ Ματέι), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Γροντής, Παπαδόπουλος (71′ Λε Ταλέκ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.