Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει οριστικά στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καθώς σήμερα έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ με την οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε τελικά με -3 βαθμούς (η πρωτόδικη απόφαση ήταν για -5) για τη διακοπή του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος με την αφαίρεση των τριών βαθμών έχει πλέον 44 (όσους και ο Πανιώνιος) κι έτσι ούτε ο ΠΑΣ Γιάννενα, ούτε και ο Ατρόμητος (έχουν από 39) μπορούν να τον φτάσουν.

Επίσης η Επιτροπή μείωσε και την ποινή της έδρας του ΠΑΟΚ από 5 αγωνιστικές σε 3, αλλά διατήρησε το χρηματικό πρόστιμο των 100.000 ευρώ που είχε επιβληθεί με την πρωτόδικη απόφαση, ενώ φυσικά το παιχνίδι κατοχυρώθηκε και τυπικά υπέρ του Ολυμπιακού με σκορ 3-0.

Αναλυτικά η απόφαση: «Δέχεται τυπικά  και εν μέρει κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 89/24-32016 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ. Εξαφανίζει εν μέρει την εκκαλουμένη. Κρατεί και δικάζει.

Κατακυρώνει υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα 0-3 τον αγώνα. Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εκκαλούσας. Αφαιρεί τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας του Πρωταθλήματος , όπου συμμετέχει η εκκαλούσα. Επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 100.000€. Επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τριών αγώνων χωρίς θεατές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι η μοναδική εκκρεμότητα που απομένει πριν από την έναρξη των πλέι οφ, αφορά την έφεση που έχει καταθέσει η ΑΕΚ για τη δική της τιμωρία (-3 βαθμοί για τα επεισόδια στο Περιστέρι).