ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – Επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ – Πρώτο νταμπλ στην ιστορία του – Δείτε το γκολ (βίντεο)

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ – Επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ – Πρώτο νταμπλ στην ιστορία του – Δείτε το γκολ (βίντεο)

Πρωταθλητής, Κυπελλούχος και απόλυτος κυρίαρχος εντός των συνόρων! Μετά το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου και του Κύπελλο Ελλάδος, νικώντας για τρίτο συνεχόμενο τελικό την ΑΕΚ -αυτή τη φορά με 1-0- και πανηγύρισε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Σε έναν τελικό που δεν διεκδικεί… δάφνες ποιότητας, επικράτησε ο πιο αποφασισμένος. Και ο πιο αποτελεσματικός, τη στιγμή που έπρεπε, με τον παίκτη που έπρεπε. Τον Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος «σφράγισε» τον 10ο τίτλο της ιστορίας του ΠΑΟΚ με ένα υπέροχο γκολ, στο φινάλε του α’ ημιχρόνου, στο οποίο δεν βρήκε ποτέ «απάντηση» η ΑΕΚ.

Ο Λουτσέσκου στο πρώτο του σχόλιο μετά το ματς είπε: «Είμαι χαρούμενος. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με αρκετή πίεση. Υπήρχε πίεση γιατί διεκδικούσαμε ένα τρόπαιο. Παίζαμε κόντρα σε μια καλή ομάδα. Μια χρονιά που ήμασταν πρωταθλητές και θέλαμε να το κερδίσουμε ώστε να μείνουμε στην ιστορία του ΠΑΟΚ ως η πρώτη ομάδα που φτάνει στο νταμπλ».

Ενώ ο Άκπομ είπε με δάκρυα στα μάτια: «Ήταν μια δύσκολη σεζόν για μένα. Στην αρχή δεν έπαιζα γιατί τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Το να ολοκληρώσω τη σεζόν όμως με ένα γκολ στον τελικό είναι πραγματικά κάτι πανέμορφο».

Ενώ για το ψαλιδάκι είπε: «Από τη στιγμή που πίστευα ότι ο Πέλκας θα μου περάσει τη μπάλα μπροστά και είδα ότι πήγε πίσω έπρεπε κάτι να σκεφτώ. Είναι κάτι που κάνω στο FIFA. Το γκολ το αφιερώνω στην κοπέλα μου και την οικογένεια μου».

Από την πλευρά του ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε: «Πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε μια από τις λίγες ευκαιρίες που είχε, εμείς καμία. Πιστεύω ότι ήταν ένα ισορροπημένο ματς, κρίμα που δεν τα καταφέραμε για τον κόσμο μας».

Και για το τι μαθαίνει η ΑΕΚ από τον χαμένο τελικό ενόψει της νέας σεζόν: «Αυτό που πρέπει να πούμε είναι μακάρι την επόμενη χρονιά να βρεθούμε στον τελικό. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι πως δεν πρέπει να αφήνουμε στο τελεύταιο λεπτό τον Κάνιας να κάνει παιχνίδι, τον Μπίσεσβαρ να κάνει τη μπαλιά και να τρώμε ένα γκολ. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως δεν ήμασταν ούτε καλύτεροι, ούτε χειρότεροι όμως από τον ΠΑΟΚ».

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα:

Τέλος αγώνα

97′ Κίτρινη κάρτα στον Γκάλο.

93′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Εκτός ο Μπίσεσβαρ, μέσα ο Ίνγκασον.

90′ Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

89′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Κάνιας να κάνει το σουτ από πλάγια θέση, άουτ το σουτ του.

87′ Αδύναμο σουτ του Άκπομ, η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Μπάρκας.

80′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος μπήκε στο ματς αντί του Μπακάκη.

80′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Εκτός ο τραυματίας Πέλκας, μέσα ο Ολιβέιρα

79′ Ο Πέλκας έχει χτυπήσει και είναι πεσμένος στο χορτάρι. Θα μεταφερθεί εκτός με το ειδικό φορείο.

77′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Εκτός ο Κρίστιτσιτς, μέσα ο Μπογέ.

71′ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Εκτός ο Μπακασέτας, μέσα ο Γκάλο.

67′ Κίτρινη κάρτα στον Πόνσε.

65′ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. O Λημνιός πήρε τη θέση του Ζαμπά.

63′ Ετοιμάζεται ο Λημνιός να περάσει στο ματς και δέχεται οδηγίες από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

61′ Πονάει στο αριστερό του χέρι ο Βαρέλα, σε αυτό που χτύπησε στο πρώτο ημίχρονο από την κλωτσιά του Λιβάγια. Του έριξαν ψηκτικό και τώρα επιστρέφει στο ματς.

60′ Σουτ του Σιμόες με το εξωτερικό, άουτ η μπάλα.

59′ Σουτ του Μάνταλου, κόντραρε η μπάλα, κόρνερ για την ΑΕΚ.

56′ Δεν δόθηκε παράβαση από τον διαιτητή λόγω του ότι ο Κάνιας ήταν κοντά στη μπάλα. Υπέδειξε κόρνερ ο Γερμανός ρέφερι. Χέρι ναι μεν υπήρχε, αλλά δεν θεώρησε ότι υπήρχε πέναλτι.

Ο Τσβάιερ τσεκάρει φάση στο μόνιτορ για χέρι του Κρέσπο στην περιοχή που ζητάει η ΑΕΚ.

53′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζαμπά, αλλά εκείνος έκανε κακό πλασέ και απέκρουσε ο Μπάρκας. Κοντά στο 2-0 οι ασπρόμαυροι.

52′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ωραία κάθετη πάσα του Μάνταλου στον Πόνσε, εκείνος πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Πασχαλάκης που είχε βγει από το τέρμα του, κατάφερε να αποκρούσει.

50′ Σέντρα του Μπακάκη από τα δεξιά, κεφαλιά του Λιβάγια, η μπάλα πέρασε άουτ.

49′ Πλασέ με το δεξί του Πέλκα έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Μπάρκας στη δεξιά του γωνία.

48′ Εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα από τα δεξιά, βγήκε και μάζεψε ο Πασχαλάκης.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

Λήξη πρώτου ημιχρόνου, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0

45′ ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ (Άκπομ): Ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και με ανάποδο ψαλίδι ο Άκπομ νίκησε τον Μπάρκα και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο Τσιγκρίνσκι είχε χάσει τον αντίπαλό του.

44′ Μακρινό σουτ του Κρίστιτσιτς με το αριστερό έπεσε στην αριστερή του γωνία ο Πασχαλάκης και έδιωξε σε κόρνερ.

43′ Κίτρινη κάρτα στον Κρίστιτσιτς για μαρκάρισμα από πίσω στον Βαρέλα.

40′ Κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, απέκρουσε ο Πασχαλάκης αντί να μπλοκάρει, φώναξαν για χέρι του Βαρέλα στη συνέχεια οιι παίκτες της ΑΕΚ, συνεχίστηκε ο αγώνας.

38′ Κίτρινη κάρτα στον Άκπομ.

36′ Πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Σάκχοφ έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα στον Άκπομ, ο οποίος έκανε το δεξί σουτ και ανάγκασε τον Μπάρκα σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

32′ Άστοχο το μακρινό σουτ του Ζαμπά.

29′ Κίτρινη κάρτα στον Λιβάγια για δυνατό χτύπημα στον Βαρέλα.

26’Κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου για επικίνδυνο τάκλιν στον Μπίσεσβαρ.

23′ Στα μισά του πρώτου μέρους στο ΟΑΚΑ παραμένει η λευκή ισοπαλία.

16′ Νέα επικίνδυνη κατάσταση στην άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Πόνσε, ο οποίος κατέβασε τη μπάλα, αλλά τον πρόλαβε η άμυνα του Δικεφάλου προτού σουτάρει. Ο Αργεντινός κέρδισε κόρνερ.

13′ Σέντρα του Λέο Μάτος από τα δεξιά, βγήκε και έδιωξε χαμηλά με τις γροθιές του ο Μπάρκας, ο οποίος πήρε και επιθετικό φάουλ από τον Άκπομ, καθώς ο Άγγλος τον πάτησε στο χέρι.

9′ Πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ. Ο Κρέσπο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

6′ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Γύρισμα του Λιβάγια από τα δεξιά έπειτα από κλέψιμο, πλασέ του Πόνσε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

3′ Αναγνωριστικό είναι το πρώτο τρίλεπτο στο ΟΑΚΑ

1′ Έναρξη αγώνα

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του Πόντου

Συνθέσεις ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάχοβ, Κάνιας, Ζαμπά, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε.

Η μεγάλη ώρα έφτασε! ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα τεθούν για τρίτη σερί σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και δεύτερη σερί στο ΟΑΚΑ, με σκοπό να σηκώσουν την κούπα.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα «παλέψουν» για έκτη φορά σε τελικό Κυπέλλου, τρίτη συνεχόμενη, ενώ συνολικά θα είναι η 19η αναμέτρησή τους στον θεσμό. Ο ΠΑΟΚ σήκωσε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια –και τρίτο συνολικά- και θέλει να κλείσει θριαμβευτικά τη χρονιά, φτάνοντας στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του. Ο «δικέφαλος του Βορρά» θέλει να πάρει το τρίτο σερί Κύπελλο τα τελευταία τρία χρόνια -κόντρα στην Ένωση- και 7ο συνολικά.

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ θέλει… εκδίκηση για τους δύο σερί χαμένους τελικούς Κυπέλλου από τους Θεσσαλονικείς και να σηκώσει το 17ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορίας της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γερμανός διαιτητής, Φέλιξ Τσβάιερ, είναι ο εκλεκτός της ΕΠΟ για να διευθύνει τον τελικό. Οι βοηθοί θα είναι συμπατριώτες του, Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμούλερ. Οι δύο διαιτητές που θα ελέχουν το VAR θα είναι και αυτοί Γερμανοί (Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Σβεν Γιαμπλόνσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.