ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αστέρας Τρίπολης: Το νέο σήμα της ομάδας με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (βίντεο)

Αστέρας Τρίπολης: Το νέο σήμα της ομάδας με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (βίντεο)

Στο έμβλημα της η αρκαδικής ομάδας, πλέον δεσπόζει η φιγούρα του αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821.

Η αρκαδική ΠΑΕ σε ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι στο σήμα της ομάδας θα υπάρχει πλέον η κλασική φιγούρα του έφιππου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του οποίου το όνομα φέρει και το γήπεδο της ομάδας, ενώ στο κάτω μέρος αναγράφεται η επιγραφή «Et in Arcadia ego».

Η συγκεκριμένη φράση στα λατινικά, που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «Κι εγώ στην Αρκαδία», έκανε την εμφάνιση της σε πίνακες ζωγραφικής τον 17ο αιώνα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αστέρα, η εν λόγω φράση «σφραγίζει τη σχέση το νομού με ολόκληρη την ανθρωπότητα και συμβολίζει το Αρκαδικό Ιδεώδες, που στην πάροδο των χρόνων από τη νοσταλγία για τη φυσική ζωή μετατράπηκε σε δύναμη και γνώση».

Η ΠΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα κι ένα βίντεο – αναδρομή από την ίδρυση της ομάδας το 1931 καθώς το 2021 κλείνει 90 χρόνια και επίσης συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.