ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Επιβλητική η ΑΕΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων – Κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τη νίκη

Επιβλητική η ΑΕΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων – Κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ ήταν επιβλητική στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και κέρδισε με 2-0, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί σοβαρά από την ομάδα της Θεσσαλονίκη. 

Τα γκολ για την ΑΕΚ τα έβαλαν οι Πινέδα στο 17′ και ο Ελίασον στο 54′, με τους «κιτρινόμαυρους» να ανεβαίνουν στη δεύτερη θέση, στο -2 από τον Παναθηναϊκό.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Ένωση άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 12′ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τη δυνατή κεφαλιά του Πόνσε στο οριζόντιο δοκάρι μετά τη σέντρα του Ελίασον από δεξιά. Μια ευκαιρία που ήταν, τελικά, η… προειδοποίηση για το γκολ που ερχόταν.

Στο 17′, μετά το ελεύθερο του Κοτάρσκι, ο Γιόνσον πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στον Μάνταλο που διάβασε τέλεια τη φάση και με ωραία μπαλιά βρήκε τον Πινέδα που έκανε το 1-0 με κεφαλιά… βάζοντας φωτιά στις εξέδρες.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε το προβάδισμα και είχε και τον έλεγχο, γενικά, του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα αυτή του Ραζβάν Λουτσέσκου να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι της. Τα λέει όλα, άλλωστε, το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο οι Ασπρόμαυροι δεν έγιναν ποτέ επικίνδυνοι.

Αντιθέτως, οι Κιτρινόμαυροι πλησίασαν σε δεύτερο γκολ στο 40′ με την κεφαλιά του Πόνσε που έφυγε άουτ μετά τη σέντρα του Ελίασον από δεξιά ενώ δύο λεπτά μετά ο Μοχαμάντι έφυγε στην κόντρα και συνεργάστηκε με τον Πινέδα αλλά δεν τελείωσε τη φάση όπως ήθελε και η ευκαιρία χάθηκε.

Το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά για τον ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου έκανε την πρώτη του αλλαγή στην ανάπαυλα, με τον Σάστρε να μπαίνει αντί του Βιεϊρίνια, αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιώθηκε στο β’ μέρος, το οποίο άρχισε με τους γηπεδούχους να… καθαρίζουν ουσιαστικά την υπόθεση-νίκη.

Στο 54′ το πρέσινγκ του Πόνσε είχε ως αποτέλεσμα το κλέψιμο και έδωσε αμέσως στον Σιμάνσκι που σέντραρε για τον Ελίασον, ο οποίος κοντρόλαρε τη μπάλα και πλάσαρε ωραία στην απέναντι γωνία για το 2-0. Ένα γκολ που φαινόταν να βάζει… πρόωρο τέλος στο παιχνίδι και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε πως όντως έτσι ήταν.

Οι Θεσσαλονικείς, για τους οποίους συνέχισε τις αλλαγές ο προπονητής τους, είχαν πλέον ένα βουνό να ανέβουν και με τον τρόπο που έπαιζαν… δεν θα το ανέβαιναν ποτέ, αφού ήταν κατώτεροι σε όλα. Ο δικέφαλος του βορρά ήθελε αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε, απέναντι σε μια ΑΕΚ που πρέσαρε όπως έπρεπε, κέρδιζε τις μονομαχίες, έδινε στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελε και γενικά διαχειριζόταν την κατάσταση ακριβώς όπως ήθελε ο Αλμέιδα.

Έτσι, τα λεπτά περνούσαν με τους οπαδούς της Ένωσης να τραγουδούν για την ομάδα τους, η οποία άγγιξε το τρίτο γκολ στο 89′ με τον Τσούμπερ που βρήκε χώρο, έφτασε στο ύψος της περιοχής και πλάσαρε με το αριστερό αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Μικρό το κακό, όμως, για την πρωταθλήτρια από τη στιγμή που η νίκη ήρθε.

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον (83′ Άμραμπατ), Γιόνσον (64′ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (83′ Πισάρο), Πινέδα, Πόνσε (83′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (64′ Τσούμπερ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (60′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (60′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75′ Μπράντον Τόμας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.