ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

H ιστορία των γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο ελληνικό πρωτάθλημα (βίντεο)

Ο πρώτος που πέτυχε γκολ με εκτέλεση κόρνερ ήταν ο Χαράλαμπος Χατζηδήμου του Φωστήρα το 1961

H ιστορία των γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο ελληνικό πρωτάθλημα (βίντεο)

Στην ιστορία του Άρη, αλλά και αυτή της Α’ Εθνικής/Super League μπήκε ο Λουίς Πάλμα, αφού έγινε ο 65ος ποδοσφαιριστής που κατάφερε να σκοράρει με εκτέλεση κόρνερ στα 63 χρόνια της κατηγορίας στο ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό, δηλαδή από από τις 25 Οκτωβρίου 1959 μέχρι σήμερα.

Ο πρώτος που σημείωσε γκολ με εκτέλεση κόρνερ ήταν ο Χαράλαμπος Χατζηδήμου του Φωστήρα, ο οποίος στις 25 Νοεμβρίου 1961 στην αναμέτρηση Φωστήρας – Απόλλων Πόντου 5-1 το έκανε για την ομάδα του Ταύρου.

Την ίδια σεζόν, ο Μουφίτ Καλλιοντζής έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε για την ομάδα του Άρη με εκτέλεση κόρνερ και αυτό συνέβη στις 4 Φεβρουαρίου 1962 στην εκτός έδρας αναμέτρηση των Κίτρινων με τον Ηρακλή, που τελείωσε ισόπαλη με 2-2.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Μανώλης Κεραμιδάς έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής του Άρη που πανηγύρισε γκολ με εκτέλεση κόρνερ και μάλιστα αυτό συνέβη σε αναμέτρηση στην ισόπαλη (2-2) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη, όπου ισοφάρισε σε 1-1.

Ο μέσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης λίγες εβδομάδες αργότερα σημείωσε ακόμη ένα τέρμα με κόρνερ και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ – κόρνερ την ίδια σεζόν.

Η σκυτάλη πήγε στα…πόδια του Νίκολα Νίκιτς, ο οποίος στις 30 Μαρτίου 1986 στην εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 του Άρη με τον Απόλλωνα Πόντου σκόραρε με κόρνερ.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος της λίστας, πριν προσθέσει το όνομα του σε αυτή και ο Λουίς Πάλμα.

Ο Λουίς Πάλμα έχει σημειώσει 11 τέρματα με τον Άρη στις 37 συμμετοχές του στην Super League και έχει σκοράρει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους,(σουτ – κεφαλιά – φάουλ – κόρνερ) και του λείπει μια εκτέλεση πέναλτι ώστε να πετύχει το απόλυτο.

Το 1961-62, όταν σκόραραν ο Χατζηδήμου το πρώτο γκολ – κόρνερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League υπήρξαν ακόμη ο Στέλιος Μπέσης και ο Ηλίας Υφαντής που το κατάφεραν.

Τα τέσσερα γκολ από κόρνερ σε μια χρονιά είναι το απόλυτο ρεκόρ και σε όλη την ιστορία του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα έχει μόνο ισοφαριστεί τέσσερις φορές, με τελευταία το 1979-80.

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής είναι ο κορυφαίος σκόρερ, αφού έχει καταφέρει να σημειώσει πέντε από τα γκολ του με κόρνερ, ενώ οι Μίμης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Σαραβάκος, Χρήστος Δημόπουλος, Παύλος Κοψαχείλης, Μοχάμεντ Αφάς, Χρήστος Ανδρεάδης και Μανώλης Κεραμιδάς έχουν από δύο.

Το ρεκόρ του Μανώλη Κεραμιδά, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ κόρνερ την ίδια σεζόν, το ισοφάρισαν μόνο ο Βασίλης Χατζηπαναγής το 1983-84 και ο Χρήστος Δημόπουλος το 1984-85.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ήταν εκείνος που είχε σημειώσει το τελευταίο χρονικά γκολ με κόρνερ στο πρωτάθλημα και το έκανε στις 21 Δεκεμβρίου 2020 στο 2-2 της ΑΕΚ με τον Βόλο στην Ριζούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε σημειώσει γκολ κόρνερ για την ΑΕΚ και ο Λιβάι Γκαρσία. Στις 13 Δεκεμβρίου 2020 και την αναμέτρηση Απόλλων Σμύρνης ΑΕΚ 3-4.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.