Τι έχουν δει τα ματάκια μας σε διαγωνισμούς καρφωμάτων. Όταν υπάρχει φαντασία, γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων πτήσεων. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή και έτσι το gazzetta.gr επέλεξε 5 περιπτώσεις παικτών που έκαναν εκπληκτικά πράγματα, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν. Μερικοί από αυτούς το άξιζαν και με το παραπάνω.

Πάμε να δούμε 5 παρουσίες σε διαγωνισμό καρφωμάτων που μας έμειναν αξέχαστες, παρόλο που η κορυφή πήγε σε κάποιον άλλο. Και οι 5 ήταν υπέροχοι.

Καλή απόλαυση

Serge Ibaka, 2011

Eντάξει δύσκολα νικάς τον Μπλέικ Γκρίφιν σε διαγωνισμό καρφωμάτων. Παρόλα αυτά ο Σερζ Ιμπάκα μας πρόσφερε εντυπωσιακές πτήσεις το 2011. Ο παίκτης των Θάντερ τότε είχε πατήσει πίσω από τη βολή και στη συνέχεια κάρφωσε, σηκώνοντας στο πόδι το γήπεδο. Έκανε και ένα κάρφωμα που δεν είχαμε ξαναδεί, αφού στερέωσε ένα αρκουδάκι στο μπροστινό μέρος της στεφάνης, απογειώθηκε, κάρφωσε και έπιασε το αρκουδάκι με τα δόντια. Εξαιρετική προσπάθεια από τον Σερζ, όμως ο Μπλέικ δεν γινόταν να χάσει. Μέχρι και αυτοκίνητο έβαλε για να τον νικήσει και τα κατάφερε. Πάντως σε αντίθεση με αυτά που θα δείτε παρακάτω, ο Μπλέικ ήταν με διαφορά ο καλύτερος εκείνης της βραδιάς.

">

Jason Richardson, 2004

Το 2004 ο Τζέισον Ρίτσαρντσον ήθελε να κάνει το three-peat και ίσως να το δικαιούταν. Όμως ο Φρεντ Τζόουνς δεν του επέτρεψε να το κάνει. Πάντως ο παίκτης των Ουόριορς μας χάρισε ένα από τα κορυφαία καρφώματα στην ιστορία. Πέταξε τη μπάλα στο ταμπλό, την έπιασε στον αέρα, πρόλαβε να την περάσει κάτω από τα πόδια του και κάρφωσε. Ένα έργο τέχνης! Ίσως να του στοίχισε που δοκίμασε να κάνει το απίστευτο. Κάρφωμα 360 μοιρών και πέρασμα της μπάλας κάτω από τα πόδια! Ναι αυτό προσπάθησε να κάνει για να τρελάνει κόσμο. Λατρεία Τζέισον Ρίτσαρντσον σίγουρα άξιζες τον τίτλο. Για τους μερακλήδες του ΝΒΑ, ένας από τους πιο ξεχωριστούς dunkers που πάτησαν το πόδι τους στο ΝΒΑ.