ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μπάσκετ: «Βυθίζεται» ο ΠΑΟΚ – «Ανάσα» για Άρη – Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μπάσκετ: «Βυθίζεται» ο ΠΑΟΚ – «Ανάσα» για Άρη – Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από το Περιστέρι στην Πυλαία, σε ένα ματς που υπήρξαν εντάσεις. Ενώ ο Άρης πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον Ήφαιστο. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ πήρε μια ακόμα νίκη, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την 2η θέση.

Επιασε… πάτο ο ΠΑΟΚ μετά την αναμενόμενη ήττα από το Περιστέρι στην Θεσσαλονίκη καθώς σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, βρίσκεται πλέον μόνος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, ο Αρης νίκησε τον Ηφαιστο και πήρε μεγάλη ανάσα στην μάχη που δίνει για να διατηρηθεί στη βαθμολογία, ενώ η Λάρισα που επικράτησε του Κολοσσού φαίνεται να «αγκαλιάζει» την παραμονή στην κατηγορία.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια άνετη νίκη κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει αήττητη στους τελευταίους 15 αγώνες, όπως και στην δεύτερη θέση. Το Λαύριο νίκησε με εμφατική εμφάνιση τον Πανιώνιο και έχει πλέον ελπίδες για την παρουσία στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το ματς του Προμηθέα Πατρών με το Ρέθυμνο αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού, ενώ αύριο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ιωνικό.

Αρης – Ηφαιστος Λήμνου 88-77

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν και πάλι πολύ καλή εντός έδρας με τους παίκτες του Σάββα Καμπερίδη να κυριαρχούν απόλυτα στο παρκέ του «Νίκος Γκάλης» απέναντι στον Ήφαιστο που… πλήρωσε ουσιαστικά το κακό πρώτο του δεκάλεπτο, όπου είχε 4/21 σουτ. Ο Μπράουν ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων με 19 πόντους, ο Ντραγκίσεβιτς σημείωσε 13 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ σημαντική η βοήθεια του Φιτζπέτρικ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από τον Ήφαιστο οι Γκίλμπερτ και Σμιθ είναι από 18 πόντους, ενώ 10 πρόσφερε και ο Χαριτόπουλος.

ΠΑΟΚ – Περιστέρι: 68-75

«Βυθίστηκε» ακόμα περισσότερο και βλέπει την υπόθεση παραμονής να δυσκολεύει όλο και περισσότερο ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς πάλεψαν με όσα όπλα διέθεταν απέναντι στο Περιστέρι, αλλά η ποιότητα των δεύτερων έκανε τη διαφορά. Η ομάδα του Παπανικολόπουλου φάνηκε επηρεασμένη από το παιχνίδι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, όμως το τέλος έκανε ό,τι έπρεπε για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

ΑΕΚ – Ηρακλής 86-61

Στην 15 διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα έφτασε η ΑΕΚ, με την σημερινή να είναι η πρώτη άνετη μετά από αρκετό καιρό. Η Ενωση έδειξε άγριες διαθέσεις από τα πρώτα λεπτά, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και στο έφτασε χωρίς να ζοριστεί σε μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα κρατώντας την δεύτερη θέση. Ο Ηρακλής υποχώρησε στο 9-11 και συνεχίζει την πορεία οχτάδας.

Η ΑΕΚ με μπροστάρη τον Κέντρικ Ρέι (16 πόντοι), αλλά και σημείο αναφοράς την πιεστική άμυνά της, πήρε αυτό που ήθελε από την αρχή. Άξιοι συμπαραστάτες του Αμερικανού ήταν οι Ζήσης (13π, 5ας) και Ματσιούλις (11π). Από τον Ηρακλή, που «κυνηγούσε» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι Χάνλαν και Σούλερ ξεχώρισαν έχοντας από 12 πόντους ο καθένας.

Λάρισα – Κολοσσός Ρόδου 95-90

Λίγο πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία είναι πλέον η Λάρισα μετά τη νίκη της με 95-90 επί του Κολοσσού Ρόδου. Το πρόγραμμα που έχει ως το τέλος είναι τέτοιο που της επιτρέπει να… χαμογελά. Οι Θεσσαλοί έφτασαν τον Κολοσσό στην βαθμολογία και έχει απόσταση ασφαλείας από Άρη, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο.

Ο Μπράντον Ρας έκανε άλλη μία ηγετική εμφάνιση με 21 πόντους, 5/6 τρίποντα και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Άντονι Χίκι είχε 22 πόντους και 7 ασίστ. Για τον Κολοσσό, ο Ντάνι Αγκμπελέσε είχε 18 πόντους με 9/9 δίποντα, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Λαύριο – Πανιώνιος 104-71

Φοβερή και τρομερή εμφάνιση από το Λαύριο που «ισοπέδωσε» τον Πανιώνιο. Πλέον η ομάδα του Γιάννη Σερέλη «γλυκοκοιτάζει» την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Αντίθετα, ο «Ιστορικός» έπεσε στο 6-14 και παραμένει κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Κάιλ Άλμαν να σημειώνει 20 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, ενώ καλή εμφάνιση έκαναν οι Μαλίκ Ντάιμ (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Μιχάλης Λούντζης (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ). Δεν έφτασαν οι Ρίκι ΜακΓκίλ (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Ντέβιν Σούιτνι (18 πόντοι, 3 ριμπάουντ) για τους ηττημένους.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Basket League

Σήμερα

  • Προμηθέας Πάτρας-Ρέθυμνο αναβολή
  • Άρης-Ήφαιστος Λήμνου 88-77
  • Λάρισα-Κολοσσός Ρόδου 95-90
  • Λαύριο-Πανιώνιος 104-71
  • ΑΕΚ-Ηρακλής 86-61
  • ΠΑΟΚ-Περιστέρι 68-75

Αύριο

  • 17:00 Ιωνικός Νίκαιας-Παναθηναϊκός ERT Sports

Η βαθμολογία της Basket League

  1. Παναθηναϊκός 36*
  2. ΑΕΚ 36
  3. Περιστέρι 33
  4. Προμηθέας Πατρών 31*
  5. Ήφαιστος Λήμνου 31
  6. Λαύριο 31
  7. Ηρακλής 29
  8. Κολοσσός Ρόδου 28
  9. Λάρισα 28
  10. Ρέθυμνο 27*
  11. Ιωνικός Νικαίας 27*
  12. Άρης 26
  13. Πανιώνιος 26
  14. ΠΑΟΚ 25

*Εχουν έναν αγώνα λιγότερο

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής της Basket League

Σάββατο 14 Mαρτίου

  • Ήφαιστος Λήμνου-Λάρισα 15:00 ΕΡΤ 2/ERT Play 4
  • Κολοσσός Ρόδου-Ιωνικός Νίκαιας 15:30 ΕΡΤ 2/ERT Play 3
  • Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ 15:30 ΕΡΤ Sports / Ert Play 1
  • Πανιώνιος-Προμηθέας ΕΡΤ Sports / Ert Play 2
  • ΑΕΚ-Λαύριο 17:00 COSMOTE Sport 4
  • Περιστέρι-Άρης 17:45 ΕΡΤ Sports
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κυριακή 15 Μαρτίου

  • Ηρακλής-Παναθηναϊκός 19:00 ERT Sports
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.