Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την δεύτερη φάση του Basketball Champions League η ΑΕΚ που επικράτησε με 74-65 της Τουρκ Τέλεκομ και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Η ΑΕΚ με τον Ματσιούλις να σκοράρει βρέθηκε να προηγείται γρήγορα με 10-4, ωστόσο κάποιες κακές βιαστικές επιλογές, έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βρουν καλάθια στον αιφνιδιασμό (11-12, 6′).

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Παπαθεοδώρου ξεκίνησαν κάνοντας διαγωνισμό λαθών με αποτέλεσμα ο Φόστερ να δώσει το προβάδισμα στην Τουρκ (16-18, 14′). Ο Μέικον πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με εφτά διαδοχικούς δικούς του πόντους η ΑΕΚ προηγήθηκε με 23-20 (16′). Ο Αμερικανός παρέσυρε και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και με βελτιωμένη αμυντική λειτουργία η διαφορά πήγε στο +7 (30-23, 18′).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά την τρίτη περίοδο και με τον Ματσιούλις να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι των Τούρκων προηγήθηκε με 44-31 (13′). Σε εκείνο το σημείο ο Ουίλτζερ μπήκε στην εξίσωση του σκορ για την ομάδα του και με 8 δικούς του πόντους μείωσε σε 46-39 (26′). Η ΑΕΚ με ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών κατάφερε να βρεθεί και πάλι με διψήφια διαφορά πόντων (53-43, 29′).

Στην τελευταία περίοδο καμία εκ των δύο ομάδων δεν σκόραρε στο πρώτο τρίλεπτο. Οι γηπεδούχοι το έκαναν πρώτοι και με τρίποντο του Λάνγκφορντ βρέθηκαν στο ασφαλές 64-49 (34′). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν ορισμένες κακές επιθέσεις των παικτών της ΑΕΚ και με βολές του Ο’ Μπράιαντ μείωσαν σε 65-58 (36′). Ο Μέικον βρήκε δύο ασίστ με αποδέκτη τον Σλότερ και έτσι οι «κιτρινόμαυροι» δεν επέτρεψαν κάτι καλύτερο στους Τούρκους.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!